Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh chuyên Vĩnh Phúc (2008-2009)

0
103
Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh chuyên Vĩnh Phúc (2008-2009)

Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh chuyên Vĩnh Phúc (2008-2009)

Mọi ý kiến đóng góp xin gửi vào hòm thư: hotroontap@gmail.com

Tổng hợp các đề cương đại học hiện có của Đại Học Hàng HảiĐề Cương VIMARU 

Kéo xuống để Tải ngay đề cương bản PDF đầy đủ: Sau “mục lục” và “bản xem trước”

(Nếu là đề cương nhiều công thức nên mọi người nên tải về để xem tránh mất công thức)

Đề cương liên quan: 12 Đề thi thử đại học môn Vật lý năm 2015


Mục Lục

Tải ngay đề cương bản PDF tại đây: Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh chuyên Vĩnh Phúc (2008-2009)

Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh chuyên Vĩnh Phúc (2008-2009)

 

                                                (Đề thi gồm: 04 trang)

==========================================================================

A. PHONETICS

I. Pick out the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words. Identify your answer by writing the corresponding letter A, B, C or D on your answer sheet.

  1. A. sugar B. sight C. source                             D. sale
  2. A. sensitive B. benefit C. pretty                             D. remedy
  3. A. host B. cold C. short                               D. close
  4. A. thirsty B. guitar C. dirty                               D. listen
  5. A. safe B. map C. bag                                 D. hat
  6. Choose the word whose stress pattern is different. Identify your answer by writing the corresponding letter A, B, C or D on your answer sheet.
  7. A. visit B. prevent C. pollute                            D. suggest
  8. A. compose B. parade                            C. sample                           D. aboard
  9. A. begin B. cover C. return                             D. admire
  10. A. Vietnamese B. European C. African                           D. Westerner
  11. A. novel B. poet C. gather                             D. remote

B. LEXICAL – GRAMMAR

  1. Choose from the four options given (marked A, B, C and D) one best answer to complete each sentence. Identify your answer by writing the corresponding letter A, B, C or D on your answer sheet.
  2. He __________ out of his house since he __________ his color TV.
  3. hasn’t been – has bought             B. hasn’t been – bought
  4. wasn’t – has bought D. wasn’t – bought
  5. __________ adequate precautions are taken, there is no risk involved in the operation.
  6. Although                        B. Providing                C. Nevertheless            D. Even
  7. The computer won’t work unless you _________ these cables.
  8. connect            B. connected                C. don’t connect          D. didn’t connect
  9. Let’s go to the zoo, _________?
  10. don’t we B. don’t you                C. shall we                  D. will you
  11. He ran out of money so he had to ________ some from his friend.
  12. borrow B. ask                          C. lend                                    D. earn
  13. Not once _________ his promises.
  14. he is keeping             B. he keeps                  C. did he keep            D. has he kept
  15. The teacher didn’t explain the reason ________ he was punished.
  16. what B. which                      C. how                                    D. why
  17. Mothers are always _________ towards their children, aren’t they?
  18. protect                   B. protective               C. protected                D. protections
  19. Don’t tell me I didn’t lock the door last night. I remember __________ it.
  20. to lock             B. lock                         C. locked                     D. locking
  21. I’ll give you a ring _________ we get back from our vacation.
  22. and B. as soon as               C. as long as                D. since
  23. Would you mind _________ in this library?
  24. not to smoke B. not smoke               C. not smoking            D. don’t smoke
  25. Those mushrooms are ________. Don’t eat them!
  26. poisoned             B. poisoning                C. poisonous               D. poison
  27. I __________ the piano in my room at this time yesterday.
  28. played B. were playing           C. was playing            D. have played
  29. I saw your school’s ________ in today’s edition of The Vietnam News.
  30. advertising B. advertises               C. advertised               D. advertisement
  31. He tried to walk ________ so as not to be late for school.
  32. fast B. quick                       C. rapid                       D. slowly
  33. Do you want _________ by the doctor?
  34. to examine B. to be examined       C. being examined      D. examining
  35. I am _________ that you liked it.
  36. surprised             B. surprising                C. surprise                   D. surprisingly
  37. Very often the chocolate inside is not as exciting as its __________ .
  38. coat                    B. wrapper                  C. cover                       D. paper
  39. Alan is really impressed by the _________ of the city and by the friendliness of its people.
  40. beautiful        B. beauty                    C. beautifully               D. beautify
  41. The boss said that he would fly to Ho Chi Minh City __________ day.
  42. next         B. the previous            C. the following           D. the before
  43. This book isn’t very interesting,……….?
  44. is it B. isn’t  it                     C. is this                     D. isn’t this
  45. He refused………… with me.
  46. go B. to go                       C. going                      D. having gone
  47. I can …………with my friends and relatives by means of e-mail.
  48. relate B.get                           C.gather                      D. communicate
  49. We are depending……….you to help us.
  50. at B. in                            C. on                           D. with
  51. Mr. Brown needs to leave right now,…………?
  52. doesn’t he B. . needn’t  he            C. need he                  D.does he
  53. The nurse suggested………..two aspirins.
  54. to take B.take                          C. taking                     D.being taken
  55. Our teacher asked us to learn the poem…………heart.
  56. in B. by                           C. at                            D.on

28.The journey to the countryside is very ______

  1. interest B. interesting               C. interested                D. a and b
  2. We both like sailing , ______ we choose to live near the sea .
  3. and B. because                   C. so                            D. although
  4. We wish It ______ now .
  5. doesn’t rain B. isn’t rain                 C. didn’t rain              D. wasn’t rain
  6. They ______ Hanoi with their family 2 days ago .
  7. left B.leave                       C. haven left               D.a and c
  8. I was born ______ October 31, 1990 .
  9. in B. to                            C. at                            D. on
  10. He wishes he ______ his family .
  11. could visit B. can visit                  C. visit                         D. b and c
  12. Mr Minh  is  a  kind ——————————– .
  13. examine B.  examiner                C.  examination           D.  exam
  14. She asked  Lan  what  her  name ———————- .
  15. is             B. was                         C. will  be                    D. have  been
  16. We have well ………………………… teachers.
  17. qualify B. qualified                 C. qualification           D. quality

37.We’re looking forward to ………………… you.

A.seeing                                  B.see                                       C.saw                          D.seen

38.The internet has developed and become part ……………… our daily life.

A.on                                        B.at                             C.in                             D.of

39.The Blacks live in the house …………………….. the green doors.

  1. have B. with             C. which                      D. where
  2. The train will leave …………………… ten minutes.
  3. in B. for                           C. at                            D. about
  4. What is the ………………………….. of your country?
  5. introduction B. population              C separation                D. pollution
  6. Did Lan use to ………………….to Maryam?
  7. write B. written                    C. writing                    D. wrote
  8. Is there …………………….. for every one?
  9. wine enough B. enough wine           C. enough of wine      D. of wine enough
  10. Does the grass need ……………………………..?
  11. be cut                     B. cut                          C. cutting                    D. to cut

45.. You ‘d better …………………….. harder.

  1. working B. worked                   C. to work                   D. work

46.. We are all …………………. by the football match.

  1. decorated B. to decorate             C. decorating              D. decorate
  2. I wanted some coffee but there was …………………….. in the pot.
  3. any             B. no                           C. out                          D. nothing
  4. they have made a lot of progress………….. the country became independent.
  5. for B. since                       C. before                     D. until
  6. Desgners made different______________ of jeans to match the 1960s fashions.
  7. form                       B. appearenee             C. moduls                    D. styles
  8. When ? In 1876.
  9. the telephone was invented                       B. was the telephone invented
  10. did the telephone invented                        D .did the telephone invent
  11. Each of the following sentences has one mistake. Identify the mistake by writing the corresponding letter A, B, C or D on your answer sheet.
  12. Lan didn’t go to the cinema with her friends last Saturday evening because her sickness.

A                                              B                                                C                  D

  1. The water and land around the chemical factory are serious polluted.

A                           B                C                               D

  1. The letter has just written by one of my closest friends.

A      B         C                        D

  1. They played so good game of tennis last night that they surprised their audience.

A                B                        C                 D

  1. My daughter likes watching cartoon films, and so do my son.

A                 B            C         D

  1. If I was in your place, I would make a trip to England.

A             B                                   C          D

  1. I bought a computer which screen was not very good.

A                B          C                  D

  1. Physics are very difficult for students to learn.

A               B       C                     D

  1. The harder you learn, the most knowledge you get.

A          B               C                D

  1. Mary’s mother gave her a new hat at her birthday.

A                            B        C        D

C. READING

  1. Read the following passage then choose the best answer from the four options (marked A, B, C and D) to complete the numbered blanks in the passage. Identify your answers by writing the corresponding letter A, B, C or D on your answer sheet.

Although some groups of people have always lived outdoor in tents, camping as we know it today only began to be (1) _________ about 50 years ago. The increase in the use of cars and improvement in camping equipment have (2) __________ more people to travel longer (3) __________ into the countryside and to stay there in greater comfort.

Many campers like to be (4) __________ themselves in quiet areas, so they (5)__________ their tent and food, and walk or cycle into the forests or the mountains. Others, preferring to be near people, drive to a public or privately-owned campsite (6) __________ has up-to-date facilities, (7)__________ hot showers and swimming pools.

Whether campers are (8) ________ in the mountains or on a busy site, they should remember to (9)________ the area clean and tidy. In the forests, they must put out any fires and keep food hidden to avoid attracting (10) _________ animals.

  1. A. fame B. popular C. favorite                 D. current
  2. A. asked B. let          C. made                     D. allowed
  3. A. parts B. directions C. voyages                D. distances
  4. A. on B. by C. at                          D. of
  5. A. take B. make C. pick                      D. do
  6. A. where B. who C. which                   D. when
  7. A. such B. like C. as                          D. just
  8. A. lonely B. single C. separate                D. alone
  9. A. remain B. stay C. keep                      D. let
  10. A. wild B. natural C. loose                     D. free
  11. Complete the following passage by choosing one suitable word in the box to fill in each blank (each word must be used one time only).
make on during also example
an do find what up
reason average which when encourage
result think

 

Teachers have often used memory tests to assess the intelligence of their students. But having a good memory often has little to (1) __________ with intelligence. Studies have shown not only that some people of below (2) _________ intelligence have exceptional memories, but (3)__________ that some highly intelligent people have poor memories. A good memory is more often the (4) _________ of using techniques that can be learned, and many of the books that have been written on the subject (5) _________ people to use similar methods. One of these is that you make up short sentences or rhymes which can help you remember (6)__________ you need to know by heart. For (7) ________, the first letters of the words in the sentence ‘Rechard of York gained battles in vain’ are ROYBIV; these are the colors of the rainbow – red, orange, yellow, and so on. Another technique involves, linking the sounds of words with images, which can be particularly effective (8) __________ learning new words. The learner needs to create an image to help to remember the word. By using techniques like this, many learners (9) _________ it a lot easier than they had expected to keep (10)_________ learning new vocabulary.

 

D. WRITING

I.  Rewrite each of the following sentences so that it has a similar meaning to the original one.

  1. Her voice is so beautiful that everyone admires it.

–> She …………………………………………………………………………………………………….

  1. He regrets telling her the truth.

–> He wishes…………………………………………………………………………………………….

  1. The last time it rained was a fortnight ago.

–> It hasn’t………………………………………………………………………………………………..

  1. We don’t buy the house because we don’t have enough money.

–> If we had……………………………………………………………………………………………..

  1. “How old is your son?” the nurse said to Mrs. Green.

–> The nurse …………………………………………………………………………………………….

  1. It’s years since we decorated this room.

–> We haven’t ………………………………………………………………………………………..

  1. The news was so wonderful that she decided to have a celebration.

–> It was……………………………………………………………………………………………..

  1. The garage is going to repair the car for us next week.

–> We are going…………………………………………………………………………………..

  1. It is not necessary for you to finish the work now.

–> You………………………………………………………………………………………………………….. ……. .

  1. Jane is the most talented student in my school.

–> No student………………………………………………………………………………………… ……………. .

 

Họ và tên thí sinh: ……………………………………                      

Số báo danh: …………………………………………

                                               

 

SỞ GD & ĐT VĨNH PHÚC

          —————-

      ĐỀ CHÍNH THỨC

ĐÁP ÁN ĐỀ THI TUYỂN SINH VÀO LỚP 1O THPT CHUYÊN

NĂM HỌC: 2008 – 2009

MÔN: TIẾNG ANH

 

  1. PHONETICS
  2. Pick out the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words.

   (0,5 ®iÓm: 0,1 ®iÓm/c©u)

1. A 2. C 3. C 4. D 5. A
  1. Choose the word whose stress pattern is different. (0,5 ®iÓm: 0,1 ®iÓm/c©u)
1. A 2. C 3. B 4. A 5. D
  1. LEXICAL – GRAMMAR
  2. Choose from the four options given (marked A, B, C and D) one best answer to complete each sentence. (2 ®iÓm: 0,1 ®iÓm/c©u)
1. B 5. A 9. D 13. C 17. A
2. B 6. D 10. B 14. D 18. B
3. A 7. D 11. C 15. A 19. B
4. C 8. B 12. C 16. B 20. C
  1. Each of the following sentences has one mistake. Identify the mistake by writing the corresponding letter A, B, C or D on your answer sheet. (1 ®iÓm: 0,1 ®iÓm/c©u)
1. C 3. A 5. D 7. C 9. B
2. D 4. A 6. A 8. A 10. D
  1. READING
  2. Read the following passage then choose the best answer from the four options (marked A, B, C or D) to complete the numbered blanks in the passage. (2 ®iÓm: 0,2 ®iÓm/c©u)
1. B 3. D 5. A 7. B 9. C
2. D 4. B 6. C 8. D 10. A
  1. Complete the following passage by choosing one suitable word in the box to fill in each blank.

    (1 ®iÓm: 0,1 ®iÓm/c©u)

1. do 3. also 5. encourage 7. example 9. find
2. average 4. result 6. what 8. when 10. on

 

  1. WRITING
  2. Rewrite each of the following sentences so that it has a similar meaning to the original one.

    (0,5 ®iÓm: 0,1 ®iÓm/c©u)

  1. She has such a beautiful voice that everyone admires it.
  2. He wishes he hadn’t told her the truth.
  3. It hasn’t rained for a fortnight. / It hasn’t been raining for a fortnight.
  4. If we had enough money, we would buy the house.
  5. The nurse asked Mrs. Green how old her son was.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here