Bộ đề thi tốt nghiệp THPT môn Tiếng Anh 12

0
95
Bộ đề thi tốt nghiệp THPT môn Tiếng Anh 12

Bộ đề thi tốt nghiệp THPT môn Tiếng Anh 12

Mọi ý kiến đóng góp xin gửi vào hòm thư: hotroontap@gmail.com

Tổng hợp các đề cương đại học hiện có của Đại Học Hàng HảiĐề Cương VIMARU 

Kéo xuống để Tải ngay đề cương bản PDF đầy đủ: Sau “mục lục” và “bản xem trước”

(Nếu là đề cương nhiều công thức nên mọi người nên tải về để xem tránh mất công thức)

Đề cương liên quan: Đề thi Nghiệp vụ ngoại thương có đáp án


Mục Lục

Tải ngay đề cương bản PDF tại đây: Bộ đề thi tốt nghiệp THPT môn Tiếng Anh 12

ĐỀ ÔN LUYỆN THI TỐT NGHIỆP THPT

ĐỀ SỐ 11                                     MÔN TIẾNG ANH 12

Thời gian làm bài 60 phút

 

  1. Find out a mistake

The more    he looks     at    me ,  the   more     happier     I am.

A                            B                       C            D

  1. Do you like books with an ………………… story?
  2. interested               B.  exciting              C.  excited                     D. interest
  3. ………… your raincoat. It stops raining.
  4.   Put on                    B. Put off                  C . Take on                   D.Take off
  5. You ……………come with me if you don’t want to .I’ll go on my own.
  6. shouldn’t B.can’t                     C. mustn’t               D. don’t have to
  7. This car is more ……………….than that one.
  8. modern B.fastest                   C.fast                      D. faster
  9. “ There is someone at the door.” “Ok …………………………”.
  10. I open it                                                              B. I’ll open it
  11. I am going to open it  D. I’d open it
  12. It is in Quebec…………………..French is used as an official language .
  13. which B. where                 C. in where                     D.  that
  14. Who was the first person …………………..the South Pole?
  15. reached B. to reach         C.  who reaches              D. had reached
  16. He pretented to be ill…………he could stay home to watch an interesting football on TV.
  17. so as to B. in order to      C. in order that               D. because
  18. you / mind  /    close    /     the door /?
  19. Would you mind me to close the door ?     B. .Do you mind to close the door ?
  20. Would you mind if I close the door ? D. Would you mind closing the  door?
  21. Please speak a little more ……………… .
  22. slow                   B.slowly                        C.slower                      D.slowlier
  23. If Nam can type………………….she can, he is very good.
  24. as quick as B. quicker then        C. as quickly as        D. as  more quickly as
  25. ………………to the station when I saw you this morning?
  26. Have you gone                                              B. Were you going
  27. Have you been going D. Are you going

14.Pick out the word the underlined part of which is pronounced differently from the

rest

  1. hiding B. written                  C. vision                     D. picture
  2. Find out a mistake

You     needn’t    to    come tomorrow   if    you have something else to do.

A                                            B             C                                D

  1. Find out the word that has a different stress pattern from the others.
  2. computer           B. museum            C. important              D. visitor
  3. I don’t watch TV as often as my sister does
  4. My sister  watches TV more than I do.
  5. My sister  often watches TV more than I do.

C.My sister   watches TV more  often than I do.

D My sister  watches TV more than I  often  do. .

18.Pick out the word the underlined part of which is pronounced differently from the

rest

  1. mechanic B. chance                     C. chapter                     D. campus

*Read the text and choose the words or phrase that best fits each space

We are all slowly destroying the earth. The seas and rivers are (19)……… dirty to swim in . There is so much smoke  in the air that it is (20)…… to live in many  of the world’s cities.In one well- known city,for example,(21)……. gases from cars pollute the air so much that traffic policemen have to (22)………………. Oxy masks.

We have cut down (23)……..  many trees that there are now vast areas of (24)…… all over the world . As a (25)… ,farmers in parts of Africa can’t grow enough to eat .In certain countries  in Asia , there is too (26)….. rice.Moreover,we do not take enough(27)……… of the countryside.Wild animals are  quickly (28)…… .For instance , tigers are rare in India now (29)…. We have killed too many for them to (30)………. However, it isn’t enough simply to talk about the problem.We must act now  before it is too late to do anything about it .Join us now .Save the earth .

  1. A. very B. too                      C. much               D . enough
  2. A. unfit                   B. inappropriate      C. unlikely           D. unhealthy
  3. A. poisonous B. serious                C. bad                  D. evil
  4. A. take             B. bring                 C.  wear               D.  carry
  5. A. so                B. much                 C. too                  D. enough
  6. A. ground B.wasteland        C. fields               D.  meadows
  7. A. fact                        B. matter                 C. problem            D.  result

26     A.  little                      B. few                     C. much                       D. fewer

27     A. attention                B. care                    C. time                         D. deny

  1. A. escaping     B. hiding              C. running                      D. disappearing

29     A. because         B.  when                 C.  and               D. so

  1. A. die              B. preserve                    C.  survive            D. continue

31.Find out the word that has a different stress pattern  from the other.

  1. dismiss      B. destroy                      C. discount           D. district
  2. “Daisy had a careful look at the picture on the wall.” Means…………………….
  3. Daisy looked at the picture on the wall carefully.
  4. Daisy took a care look at the picture on the wall .
  5. Daisy looked carefully at the picture on the wall.

D.Daisy looked carefully on the picture at the wall.

  1. She is……………… her husband.
  2.   as the same age as                                        B. as the same  old as

C.at the same age as                                           D. the same age as

  1. He arrived ………………. you were asleep.
  2. at             B. during                        C. until                    D. while

35.Find out a mistake

They      told       to       him   what      to  do.

A                B       C          D

36.Pick out the word the underlined part of which is pronounced differently from the rest

  1. phoned B. raised                C. called                       D. cooked
  2. How can I ………………to the post-office ?
  3. reach               B.get                      C. find                           D. arrive
  4. ……………………………….., she wouldn’t have failed the exam.
  5. If Lan studied hard B. Unless Lan had studied hard
  6. If Lan had studied hard            D. If Lan studied hard
  7. He has been living in HCM city for years;…………..
  8. so he knows it better than I. B. however, he knows it better than I.
  9. therefore, he knows it better than I. D. and he knows it better than I.
  10. The more studious she is, …………………………………….. .
  11. the more happy her parents are B. the more happier her parents are
  12. the happier her parents are                  D. the  happiest her parents are
  13. We go to school regularly,……………………………. .
  14. that makes our teacher happy B. which makes our teacher happily
  15. it makes our teacher happy D. which makes our teacher happy
  16. Nam and Hoa attend an English speaking club………………………….. .
  17. so as to improving their pronunciation

B.in order to improve their pronunciation

  1. so that they improving their pronunciation
  2. in order improve their pronunciation

43.Find out a mistake

At first we found it  difficult to get used to drive on the other side of the road.

A                               B                            C                          D

44.“What do you do?” “…………………”

  1. I’m a typist. B. I’m typing a letter.
  2. I’m type a letter. D. I typing letters
  3. “Would you like a cake?” “……… ……….”
  4. Yes, I’d like B. Yes, I like                C. Yes, please          D. Yes,I do
  5. “ Excuse me.” “………………….”
  6. Please B. No, I’m not             C.Yes, I am              D.Yes ?

*Read the text and answer the questions

Are you stressed at work? Are you doing anything about it?You should. And your boss should help you. A stressed employee usually makes mistakes, and mistakes cost money. So, here is our advice:

Take a break! Stress causes mistakes. A break really helps you to relax.

Don’t miss lunch! A hungry person doesn’t think clearly! And a nice meal doesn’t take much time.

Listen to music ! Quiet music usually relaxes your body and mind. Loud music doesn’t always help.

Laugh!  It makes you feel better. Read a funny story or chat with a colleague, then go back to work.

Try these suggestions next time you are stressed and you feel better.

47.Which sentence is not true?

  1. You spend a lot of money on stressful work.
  2. You can’t work effectively if you are stressed.
  3. You often make mistakes when you are hungry.
  4. Quiet music eases your mind.

48.What helps a stressed worker to relax?

  1. A short break and a big meal. B. Loud music and laughter.
  2. A nice lunch and a short break. D. Loud music and a funny story.

49.According to the writer,

  1. all work and no relaxation result in stress.
  2. your boss can help you to get rid of stress.
  3. a stressed employee spends a lot of time.
  4. it takes you much time to do your work if you are stressed at work.

50.What is the best title for the passage?

  1. A hard-working day B. How to work without stress
  2. All work and no play       D. How to help a stressed employee

THE END

 

=============================

 

 

 

KEY        Câu 1. C             11. B            21. A         31. D               41. D

               Câu  2. B             12. C           22. C     32. A          42. B

  1. D             13. B           23. A     33. D          43. C         
  2. D 14. A       24. B         34. D          44. A
  3. A 15. A       25. D        35. A          45. C

                        6 . B             16. D      26. A        36. D          46. D

                        7 . D             17. C      27. B         37. B           47. A

                        8 . B             18. B      28. D        38. C          48. C

                        9 . C             19. B      29. A        39. C          49. A

                       10 .D             20. D      30. C        40. C          50. B

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ĐỀ ÔN LUYỆN THI TỐT NGHIỆP THPT

ĐỀ SỐ 12                                     MÔN TIẾNG ANH 12

Thời gian làm bài 60 phút

 

Chọn phương án A( hoặc B, C, D ) ứng với từ ,cụm từ có gạch dưới cần phải sửa để hoàn thành mỗi câu sau:

1.When I want to have my hair cuts I often go to the hairdresser’s.

  1. have B. cuts C. When                         D.hairdresser’s
  2. They asked me what did happen last night, but I was unable to tell them.
  3. to tell B. what did happen C. asked                         D. but
  4. Different conversation efforts have been made in order to saving endangered species.

A different            B. endangered species             C. saving                        D. have been made

  1. John keeps working in spite of he feeling unwell
  2. keeps B. he C. working           D. unwell
  3. Nonla, that is one of the typical symbols of the Vietnamese culture, has a conical form
  4. a B. of C. that                  D. typical

C họn từ ứng với A( hoặc B,C, D.) có phần gạch dưới được phát âm khác với các từ còn lại

  1. A. smiled B. worked C. picked              D. jumped
  2. A. dates B. bags C. photographs    D. speaks
  3. A. should B. could C. ought               D. would

Chọn từ ứng với A, (hoặc B, C, D) có phần trọng âm rơi vào vị trí khác so với các từ còn lại.

  1. A. habitat B. sociable C. wildlife             D. commitment

10A.eliminate       B. accompany                         C. sacrifice           D. determine

   Chọn từ ứng với A (hoặc B, C,D) để hoàn thành đoạn văn.

Nearly all the discoveries that have been made through the ages can be found in books. The invention of the book is one of humankind’s greatest achievement, the ………11………….of which cannot be overestimated. Books are very adaptable providing us with both entertainmentand ………….12……… The production of books began in Ancient Egypt, though not in a form that is recognizable to us today.

The books read by the Romans, however, have some ………..13………to  the ones we read now. Until the ………..14……….. of the 15th century, in Europe, all books were written by hand. They were often beautifully illustrated and always rare and expensive. With printing came the possibility of cheap, large-scale publication and distribution of books, making….15……………more widespread and accessible.

11.A. important   B. importantly                         C. importance                D. more important

  1. A. news B. data C. facts                           D. information
  2. A. alike B. likeness C. similarities                 D. same
  3. A. center B. middle C. heart                          D. core
  4. A. knowledge B. mind C. brain           D. awareness

Chọn phương án A (hoặc B, C, D ) để hoàn thành mỗi câu sau:

  1. She is ……………….. in asking for bigger salary. She has worked hard.
  2. reason B. reasonable C.unreasonable    D.unreasonably
  3. Hoa told me that she …………….. to lock the door that morning.
  4. would forget B. had forgotten           C. has forgotten   D. was forgetting
  5. Smoking cigarettes is……………. in many public places. One must not smoke in those places.
  6. allowed B. prohibited C. encouraged      D. stopped
  7. ……………….you if I ……………… your phone number.
  8. I’ll phone- did not lose B. I’d phone- had not lost
  9. I’d have phoned- had not lost D. I’d phone- had not lost
  10. Athletes do their best to win medals……………… to winners as rewards.
  11. which give B. are given C. given                D. to give
  12. ……………. you practise your English…………… you will learn.
  13. more- faster B. the more- the faster C. the more- faster         D. the most- the faster
  14. Without………..air and water, living things could not survive.
  15. X B. the           C. an                    D. a
  16. She ………….. so hard this week that she has not had time to go to the hairdresser’s
  17. worked B. has been working                        C. had worked      D. was working

24.Governments have enacted laws to protect wildlife………. commercia trade and overhunting

  1. with B. by           C. for                              D. from

25My roommate suggested…………………..on a picnic on Sunday.

  1. going B. to come           C. to go                          D. coming
  2. Remember to ………………….your shoes when you are in a Japanese house.
  3. look up B. give up           C. take off                      D. turn off
  4. 27. Could you stop the bus, please? I want to get off.

The underlined word in the sentence is a(an)………………….

  1. irregular verb B. modal verb C. transitive verb           D.intransitive verb

28.Either you will leave now……………….?

  1. I will also call the police C. or I will call the police
  2. but I will call the police D. or will I call the police
  3. He’ been studying really hard,…………….he can pass the exams.
  4. but B. although C. however                     D. so
  5. There’s plenty of time for you to make up your mind. You……………….decide now.
  6. must B. mustn’t C. needn’t                      D. might
  7. ……………….is a story long enough to fill a complete book,in which the characters and events are usually imaginary.
  8. thriller B. novel C. biography                  D. romance
  9. You won’t be allowed to work here……………you show your qualification.
  10. since B. unless C. for                              D. while
  11. “Woo! You look great with your new hair.”
  12. You’re welcome C. congratulation!
  13. It’s a pleasure D. Thanks.It’s nice of you to say so

34.He’s one of the most……………people I’ve ever met. He never stops talking and he never says anything……………..

  1. boring- interested B. bored- interested C. bored-interesting      D. boring- interesting
  2. In water polo, ………………are allowed to hold the ball with both hands.
  3. attackers B.players C. goalies                   D.captains

Chọn phương án ứng vớiA hoặc (B, C, D)  có cách diễn đạt giống câu gốc.

36.I’d like you to turn off the television.

  1. Could you turn off the television? B. Could I turn off the television?
  2. Would you mind my turning off the television D. Do you agree to turn off the television?
  3. “Would you like me to help you?” I asked Joe.
  4. I accepted to help Joe. B. I offered to help Joe.
  5. I agree to help Joe D. I promised to help Joe
  6. 38. I didn’t go to bed early, so I didn’t wake up at 7.00.
  7. If I went to bed early, I would wake up at 7.00. B. If I had gone to bed early, I will wake up at 7.00.
  8. If I went to bed early, I would have woken up at 7.00.D. Had I gone to bed early,I would have woken up at 7.00.
  9. 39. He offered to help her with the heavy suitcase, which was kind.
  10. The suitcase which he offered to help her with was kind.
  11. He offered to help her but the suitcase was too heavy.
  12. It was kind of him to offer to help her with the suitcase.
  13. It was kind of her to have him help with the suitcase.
  14. 40. Excuse me,but is anyone sitting here?
  15. I’m sorry, but there’s only one chair here. B. Is this seat taken?
  16. May I put one seat in here? D. I’m terribly sorry, but someone is sitting here.

 Chọn câu đúng nhất ứng với A (hoặc B, C, D) từ những từ gợi ý

  1. 41. it/ necessary/ us/ think/ about/ this matter.
  2. It’s for us to think about this matter carefully necessary.
  3. To think about this matter carefully it necessary for us.
  4. For us to think about this matter it’s necessary.
  5. It’s necessary for us to think about this matter carefully.
  6. 42. I/ can not/ remember/ name/person/ whom/ gave / money.
  7. I can’t remembe the name of the person to whom I gave the money.
  8. I gave the money whom the name of the person I can’t remember.
  9. I can’t remember the name of the person whom I gave the money.
  10. I can’t remember the name of person to whom I gave the money.
  11. 43. It/ think/ / chemicals/ convey/ information/ brain.
  12. It been thought that chemicals convey information to the brain.
  13. It has been thought that chemicals convey informaton to the brain.
  14. It has been thought chemicals convey information to the brain.
  15. It has thought that chemicals convey information to the brain.
  16. 44. the harm of smoking/ question/ not/ entirely settled.
  17. The harm of smoking is a question that has not entirely been settled.
  18. The harm of smoking have questions that entirely not been settled.
  19. The harm of smoking is a question that has not entirely settled.
  20. The harm of smoking being a question that has not entirely been settled.
  21. 45. spring/ nature/ awaken/ long/ winter sleep.
  22. At spring, nature awakens from her long winter sleep.
  23. In spring, nature awakens from her long winter sleep.
  24. On spring, nature awakens by her long winter sleep.
  25. In spiring, nature awakens by her long winter sleep.

 Đọc đoạn văn rồi chọn phương án đúng nhất ứng với(A( hoặc B, C, D) cho mỗi câu sau.

Aerobic exercise can help you lose weight.It can help you stay at a heathy weight. Aerobic exercise burns calories. A calorie is a unit of measurement . It measures the amount of energy in foods. It measures the amount of energy  your  body uses. When you take in the same number of calories that you burn every day, your weight stays the same. If you take in more calories than you burn, you gain weight. If you take in fewer calories than you burn, you lose weight.Regular exercise helps you burn calories. Strength training may also help with weight control. Lifting weights burns calories. Lifting weights also makes more muscle in your body. Muscles burn more calories than fat.

Stretching exercises can make your body more flexible. There are stretches for your arms,legs, neck, and trunk. Many people do slow exercises and stretches called yoga to make their bodies more flexible. A physical education teacher can show you how to do stretches. You should do warm-up stretches before you do aerobic or anaerobic exercises. You should do cool-down stretches when you are finished exercising. Warm-up and cool-down stretches can help prevent muscle injuries.

  1. your weight will be the same
  2. by doing aerobic exercise.
  3. by lifting weights
  4. when the number of calories you take is every day in burnt.
  5. when you measure the amount of energy in foods every day.
  6. 47. You put on weight
  7. when you take in less calories than you burn. B unless you do exercise regularly
  8. by doing regularly exercise to burn calories. D when you take in more calories than you burn
  9. 48. Strength training like lifting weights may help with weight control because
  10. it burns calories by making more muscles. B. it makes fat burn calories
  11. weight are always havey to lift D. you are too tired to take in calories
  12. Yoga, which makes your bodies more flexlible, are
  13. warm-up stretches B. only for people who need weight control
  14. included in weight lifting D. slow exercises and stretches

50.Warm-up and cool-down stretches

  1. are needed before you do aerobic exercise   B. help you finish exercising feeling better
  2. should be done if you want to avoid muscle injuries D. prevent muscles from burning calories.

ĐÁP ÁN:

  1. B 2.B 3.C    4.B    5.C    6.A    7.B    8.C    9.D    10.C 

11.C  12.D  13.C  14.B  15.A  16.B  17.B  18.B  19.C  20.C

21.B  22.A  23.B  24.D  25.A  26.C  27.C  28.C  29.D  30.C

31.B  32.B  33.D  34.D  35.C  36.A  37.B  38.D  39.C  40.B

41.D  42.A  43.B  44.A  45.B  46.C  47.D  48.A  49.D  50C

 

 

 

 

ĐỀ ÔN LUYỆN THI TỐT NGHIỆP THPT

ĐỀ SỐ 13                                     MÔN TIẾNG ANH 12

Thời gian làm bài 60 phút

 

I.Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words

1.A advises                    B.raises                C.devises                        D.goes

2.A.played           B.worked             C.ruled                           D.cried.

3.A.hour              B.honest               C.honor                         D.host

II.Choose the word whose main stress is placed differently from the others.

4.A.economic       B.experience         C.entertainment    D.introduction.

5.A.extinction      B.animal               C.classify             D.primary.

III.Choose one best option to complete each sentence

6.Chemical wastes from factories are _______ that cause serious damage to species habitats.

A.pollutes            B.pollutants                   C.pollutions         D.polluters.

7.I’m looking forward _____ hearing from you.

A.in                      B.of                      C.at                      D.to.

  1. The bomb _______ with a cloud bang which could be heard all over the town.

A.went out           B.went off            C.went away        D.went up.

9.Sometimes it is _______ to find suitable books for our children.

A.difficult             B.difficulty           C.difficultly          D.difficulties.

10.Nam, stop reading. ______ the book down and go to bed.

A.take                  B.put                             C.set                     D.pick.

11.When Linda ______ last night,I _________ my favourite show on T.V.

A.was calling / watched                              B.called/ have watched

C.called / was watching                     D.had called / watched.

12.We are not allowed _____ jeans at school.

A.wear                 B.to wear             C.wearing             D.worn.

13.When the police ________ , the thief _________.

A.came / left.                                     B.had come / had left

C.had come / left                               D.came / had left.

  1. -What ______ beautiful dress you are wearing!

-Thank you.That is _____ nice compliment.

A.a /a                   B.the /C./               D.the / the.

15.I understood what you said. ______ I didn’t agree with you.

A.So                     B.Although                    C.However           D.Therefore.

16.School uniform is compulsory in most of Vietnamese schools.

A.depended                    B.required            C.divided              D.paid.

17.Education _______ to be the most important element to develop a country.

A.often be considered                       B.can often consider

C.can often considered                      D.can often be considered.

18.I would appreciate it _____ what I have told you a secret.

A.you can keep    B.that you kept    C.you will keep              D. if you kept.

19.Mrs White, ______ taught me English 5 years ago,is a good teacher.

A.who                  B.that                   C.whom                         D.whose.

20.That is the place ______ there used to be a monument.

A.which                B.where                C.when                          D.that.

21.Peter : “Let’s go camping”.

Mary: “_____________”.

A.Oh, what’s a pity.                         B.I’m sorry to hear that.

C.Oh, that’s a good idea.                            D.You are welcome.

22.”Where do you buy this book ?”, said Mary to John.

A.Mary asked John where did he buy that book.

B.Mary asked John where he buy that book.

C.Mary asked John where he bought that book.

D.Mary asked John where he bought this book.

23.The air in the country is not as pure as it _______.

A.might be           B.used to be                   C.would be                    D.must be.

24.Which is NOT correct ?

A.Had he studied hard, he would have passed the exam.

B.If he had studied hard, he would have passed the exam.

C.Unless he had studied hard, he would have passed the exam.

D.If he hadn’t studied hard, he would have failed the exam.

25.It’s important ____ students to read as many books as possible.

A.up                     B.about                          C.to                      D.for.

  1. I hate ………………….. a child …………………… .
  2. see/ crying B. see/ cry           C. seeing/ to cry   D. seeing/ cry

27.I visited the museum yesterday, and my friend ………….. .

  1. did, too B. did so           C. had either                  D. had neither

28.You should take a message if someone ………… while I’m out.

  1. calls B. will call                      C. call                   D. calling

29.We ….any problem up to now.

  1. do not have B. will not have            C. hadn’t           D. have not had

30.The orator stopped…………He felt thirsty so he stopped………….some water.

A.to talk /having                                         B. talking / to have

  1. talking /having                              D. to talk /to have

IV.Choose the underlined part among A,B,C or D that need correcting.

31.Because of the rise in unemployment, people still seem to be  spending more.

A             B                                                                C           D

32.Disease, pollute, and limited distribution are factors that threaten various

A                                            B        C                 D

plant and animal species.

33.Unless you study hard,you will pass the next exam.

A                       B                            C             D

34.The  more you say, the worst the situation will be.

A             B                   C              D

35.What he told you seem to be of no importance.

A                          B                 C          D

V.Choose the sentence which has the closest meaning to the original one.

36.No one in the team can play better than John.

A.John plays well but the others play better.

B.John as well as other players of the team plays very well.

C.Everyone in the team,but John, plays very well.

D.John is the best player of the team.

37.I learn a lot but I can not remember anything.

A.I learn more and more and remember more and more.

B.The less I learn,the more I remember.

C.The more I learn, the less I remember.

D.I remember noy only what I have learnt.

38.She is so fool that she can’t solve the problem.

A.She is too fool not to solve the problem.

B.She is too fool to solve the problem.

C.She is very fool to solve the problem.

D.She is very fool so that she can’t solve the problem.

39.He earns much money so that his brother can continue taking English course.

A.He earns much money in order for his brother to continue taking English course.

B.He earns much money in order that he can continue taking English course.

C.He earns much money in order to continue taking English course.

D.He earns much money so as to continue taking English course.

40.He only feels happy whenever he doesn’t have much work to do.

A.The more he works, the happier he feels.

B.The less he works,the happier he feels.

C.His work makes him feel happy.

D.He feels happier and happier with his work.

  1. Choose the word or phrase which best fits each gap of the passage.

Doctors say that regular aerobic exercise leads to a healthier heart. Jogging, (41)………. , riding a bicycle, and other aerobic exercises lower  the risk of heart disease. In one kind of heart disease, fatty stuff called  plaque builds up in blood vessels (42)……….  to the heart. Aerobic exercise helps prevent this buildup. Aerobic exercise also (43)……….  the heart and lungs stronger.

Doctors say you (44)……….  do 20 to 30 minutes of aerobic exercise at least three times a week. You need (45)……….  hard enough to get your heart beating faster than normal. You can feel your heart beating. You can use two fingers to feel a beat, or pulse, in your wrist or neck.

 

41. A  walking B  walk C  walks D  walked
42. A  which goes B  that going C  which to go D  going
43. A  made B  makes C  making D  make
44. A  would B  must C  should D  have to
45. A  to exercise B  exercising C  exercise D  exercised

VII.Read the passage and choose one correct answer for each question.

PARENTS’ DREAMS

Parents often have dreams for their children’s future. They hope their children will have a better life than they had. They dream that their children will do things that they couldn’t do. Parents who come to the U.S from foreign countries hope their children will have better education here. They think their children will have more career choices and more successful lives. They make many sacrifices so that their children will have more opportunities. They think their children will remain close to them because of this. Some children understand and appreciate these sacrifices and remain close to their parents. However, other children feel ashamed that their parents are so different from other Americans.

  1. Parents often dream of ………………………………..
  2. their children’s making a lot of money in the future.
  3. one day seeing their children become famous people.
  4. one day living on their children’s money.
  5. a bright future for their children.
  6. 4 Parents who come home from U.S from foreign countries hope that …..
  7. their children will have a lot of careers.
  8. their children become successful directors.
  9. their children will have more opportunities for good education.
  10. their children will make a lot of sacrifices.
  11. Parents think their children will remain close to them because………..
  12. they give their children a lot of money.
  13. of the sacrifices
  14. they know their children will be successful in the future.
  15. they are living in a foreign country.
  16. The word career in line 5 is closest in meaning to ……………………….
  17. education           B. travel               C. subject             D. profession
  18. The word close in line 7 is closest in meaning to ……………………….
  19. dear B. friendly            C. helpful             D. kind

———————————–THE END——————————————————

ĐÁP ÁN

CÂU Đ/ÁN CÂU Đ/ÁN CÂU Đ/ÁN CÂU Đ/ÁN CÂU Đ/ÁN
1 D 11 C 21 C 31 A 41 A
2 B 12 B 22 C 32 A 42 D
3 D 13 D 23 B 33 A 43 B
4 B 14 A 24 C 34 B 44 C
5 A 15 C 25 C 35 B 45 A
6 B 16 B 26 D 36 D 46 D
7 D 17 D 27 A 37 C 47 C
8 B 18 D 28 A 38 B 48 B
9 A 19 A 29 D 39 A 49 D
10 B 20 B 30 B 40 B 50 A

ĐỀ ÔN LUYỆN THI TỐT NGHIỆP THPT

ĐỀ SỐ 14                                     MÔN TIẾNG ANH 12

Thời gian làm bài 60 phút

 

1.Chọn phương án thích hợp ứng với (A,B,C hoặc D) để hoàn thành các câu sau

I’d like to invite him to………dinner next week, if that’s OK with you.

  1. a B. an                    C. the                             D. no article
  2. Chọn từ có phần gạch dưới được phát âm khác với các từ còn lại
  3. worked B. stopped C. threarened        D. watched

3.Chọn phương án thích hợp ứng với (A,B,C hoặc D) để hoàn thành các câu sau

The expansion of the factory will mean the………..of sixty extra workers.

  1. employ B. employment     C. employed                  D. unemployment
  2. Chọn từ có vị trí của trọng âm chính khác với các từ còn lại
  3. emision B. disposal           C. activity            D. element
  4. Chọn từ có vị trí của trọng âm chính khác với các từ còn lại
  5. result B. exhaust            C. eardrum           D. inject

6.Chọn phương án thích hợp ứng với (A,B,C hoặc D) để hoàn thành các câu sau

By September next year, I…………………….in this school for ten years.

  1. will be teaching B. will teach
  2. have taught D. will have been teaching
  3. 7. Chọn phương án thích hợp ứng với (A,B,C hoặc D) để hoàn thành các câu sau

…………….high school, John attended a university in the city center.

  1. To finish B. Having finished
  2. To have finished D. Having been finished
  3. Chọn phương án thích hợp ứng với (A,B,C hoặc D) để hoàn thành các câu sau

It ……………………a long time since I last saw you.

  1. has been B. had been          C. was                  D. would be
  2. Chọn phương án thích hợp ứng với (A,B,C hoặc D) để hoàn thành các câu sau

When I was young, I………………get up early to do the gardening.

  1. used to B. got used to       C. was used to      D. am used to
  2. Chọn phương án thích hợp ứng với (A,B,C hoặc D) để hoàn thành các câu sau

He had his car……………….this morninng.

  1. to repair B. repair               C. repairing          D. repaired
  2. Chọn phương án thích hợp ứng với (A,B,C hoặc D) để hoàn thành các câu sau

 We invited twenty people, but only five……………

  1. turned in B. turned out        C. turned round    D. turned up

12.Chọn phương án thích hợp ứng với (A,B,C hoặc D) để hoàn thành các câu sau

The A-level course………………of three or four subjects either in Arts or Sciences.

  1. consists B. contains           C. includes           D. composes
  2. Chọn từ có phần gạch dưới được phát âm khác với các từ còn lại
  3. sure B. since                C. sand                 D. source
  4. Chọn phương án thích hợp ứng với (A,B,C hoặc D) để hoàn thành các câu sau

Everyone hopes to pass the next final exam,…………

  1. doesn’t he B. hasn’t he                   C. haven’t they    D. don’t they

15.Chọn phương án thích hợp ứng với (A,B,C hoặc D) để hoàn thành các câu sau

Did you notice………….at the fair?

  1. anything special B. anything specially
  2. special something D. specially anything

16.Chọn phương án thích hợp ứng với (A,B,C hoặc D) để hoàn thành các câu sau

Peter is a ………….better swimmer than John.

  1. more B. farther              C. very                 D. much
  2. Chọn phương án thích hợp ứng với (A,B,C hoặc D) để hoàn thành các câu sau

There are very large rooms with……………..in this house.

  1. beautiful decorated walls B. beautifully decorated walls
  2. beautiful walls decorating D. beautiful decorating walls

18.Chọn phương án thích hợp ứng với (A,B,C hoặc D) để hoàn thành các câu sau

I don’t imagine these fashions are ……….to disappear in the near future.

  1. likely B. like                   C. likelihood         D. alike

19.Chọn câu có nghĩa gần với câu đã cho nhất

“ Don’t touch that flower!” the old lady said to the boy.

  1. The old lady wanted the boy not to touch that flower.
  2. The old lady insisted the boy on touching that flower.
  3. The old lady warned the boy against touching that flower.
  4. The old lady congratulated the boy on not touching that flower.

20.Chọn phương án thích hợp ứng với (A,B,C hoặc D) để hoàn thành các câu sau

We’d better insure the house…………..fire.

  1. in case of B. as a result of    C. in addition to   D. because of

21.Chọn phương án thích hợp ứng với (A,B,C hoặc D) để hoàn thành các câu sau

The smartly-dressed gentleman…………has left for Hue.

  1. who you spoke to him B. you spoke to
  2. whom you spoke D. that you spoke to him

22.Chọn câu có nghĩa gần với câu đã cho nhất

Neither Bill nor Janet likes chocolate cakes.

  1. Bill doesn’t like chocolate cakes, and Janet doesn’t neither.
  2. Bill doesn’t like chocolate cakes, and either does Janet.
  3. Bill doesn’t like chocolate cakes, and neither likes Janet.
  4. Bill doesn’t like chocolate cakes, and neither does Janet.

23.Chọn phương án thích hợp ứng với (A,B,C hoặc D) để hoàn thành các câu sau

She felt ill. She went to work,……………, and tried to concentrate.

  1. although *B. however                   C. but                             D. even if

24.Chọn phương án thích hợp ứng với (A,B,C hoặc D) để hoàn thành các câu sau

If I……………you were sick, I would have come to visit you sooner.

  1. had known B. have known                                           C. would have known                             D. knew

25.Chọn câu có nghĩa gần với câu đã cho nhất

Despite his inexperience in the field, John applied for the job.

  1. John applied for the job because he had experience in the field.
  2. John didn’t apply for the job because of his inexperience in the field.
  3. John applied for the job even though he had no experience in the field.
  4. John was unable to do the job because he was inexperienced

26.Chọn phương án thích hợp ứng với (A,B,C hoặc D) để hoàn thành các câu sau

…………that the hope for cancer control may lie in the use of vaccine

  1. To believe B. It is believed    C. Believing                   D. They are believed

27.Chọn phương án thích hợp ứng với (A,B,C hoặc D) để hoàn thành các câu sau

I don’t understand what this means. Can you explain it………me?

  1. to B. for                    C. with                 D. at

28.Chọn phương án thích hợp ứng với (A,B,C hoặc D) để hoàn thành các câu sau

He told us to use a dictionary to look……….anythingwe didn’t understand.

  1. up B. for                    C. after                 D. at

29.Chọn phương án thích hợp ứng với (A,B,C hoặc D) để hoàn thành các câu sau

She isn’t……….well with the new manager.

  1. getting on B. going on           C. keeping on       D. taking on

30.Chọn phương án thích hợp ứng với (A,B,C hoặc D) để hoàn thành các câu sau

……………the whole, I’m in favor of the idea.

  1. In B. Upon               C. By                    D. On
  2. Chọn từ có phần gạch dưới được phát âm khác với các từ còn lại
  3. read                 B. great                C. mean                D. team

32.Chọn phương án thích hợp ứng với (A,B,C hoặc D) để hoàn thành các câu sau

“We’d better go. We’ve been here for………..hour.” “That was…………fastest hour I’ve ever spent.”

  1. a/the B .an / the             C. no article / the  D. the / the
  2. 33. Chọn phần gạch dưới cần được sửa lại để cho câu trở nên đúng

They asked us, Henry and I, whether we thought that the statistics had been presented

A                          B                                                       C

fairly and accurately.

D

  1. 34. Chọn phần gạch dưới cần được sửa lại để cho câu trở nên đúng

The unemployment rate of the area raised every year until 2003 and then started to fall.

A                                                       B                         C                                           D

 

  1. 35. Chọn phần gạch dưới cần được sửa lại để cho câu trở nên đúng

Oceans of the world exerts strong influences on the weather over the Earth’s surface.

A                                   B                      C                    D

  1. 36. Chọn phần gạch dưới cần được sửa lại để cho câu trở nên đúng

Since infection can cause both fever as well as pain, it is a good idea to check a

A                              B                                                      C

patient’s temparature

D

  1. Chọn phương án thích hợp ứng với (A,B,C hoặc D) để hoàn thành câu sau

‘Thank you very much !’

          “……………………….”

  1. Nothing B. Indeed              C. Of course                   D. Not at all
  2. Chọn phương ánthích hợp ứng với (A,B,C hoặc D) để hoàn thành câu sau

“May I smoke?” “…………………”

  1. What suits you? B. You are free
  2. Accommodates yourself! D. Go ahead 
  3. Chọn phương án thích hợp ứng với (A,B,C hoặc D) để hoàn thành câu sau

“I’m taking my driving test tomorrow”       “…………………………..”

  1. Good luck! B. Best wishes!    C. Good luck!       D. Congratulation!
  2. Chọn phương án thích hợp ứng với (A,B,C hoặc D) để hoàn thành câu sau

“How do you do?”        “………………….’

  1. I’m fine, thank you. B. I’m a teacher
  2. How do you do ? D. I’m doing very well

 

Đọc đoạn văn sau và chọn câu trả lời phù hợp với các câu hỏi

Oxfam is a charitable organization that existed since the early 1940s. It was founded originally to help feed starving children in European countries during the Second World War. Oxfam has been working in almost every country all over the world.

Oxfam funds relatively small-scale, relatively inexpensive but quite effective projects. Oxfam’s projects involve feeding starving children, providing education for disadvantaged children, giving care and comfort to the poor and the sick, rebuilding people’s own lives, carrying out irrigation work, planting trees, clearing roads, building schools and hospitals.

Oxfam pays special attention to many poor countries in the Third World, that’s in Latin America, Asia, and Africa. Oxfam’s money comes entirely from voluntary contributions from the general public.

  1. 41. Oxfam was found originally to help feed starving children in European countries………….
  2. before the Second World War B. after the Second World War
  3. in the Second World War D. in the middle of the Second World War
  4. According to passage, Oxfam is a(n)………………………
  5. international voluntary organization B. international charitable organization
  6. national voluntary organization D. national charitable organization
  7. The projeccts Oxfam funds are……………
  8. cheap and less effective B. relatively cheap but very effective
  9. relatively dear but less effective D. dear but quite effective
  10. Oxfam’s projects involve all of the following EXCEPT………
  11. giving money to the needy
  12. feeding starving children
  13. providing educationfor disadvantaged children
  14. rebuilding people’s own lives
  15. The word starving in the passage is closest meaning to………..
  16. very hungry b. very exhausting         C. very tiring        D. very miserable

Chọn phương án thích hợp ứng với (A, B, C hoặc D)  để hoàn thành đoạn văn sau

 

Brunei is one of the smallest countries in the world. Its population …..(46)….. only 25,000 and most of them live in Bandar Seri Begawan ( the capital city with the longest name in the world!) It ‘s also the richest country in….(47)…… Asia and maybe the richest country in the world because it has a lot of oil and natural gas which it….(48)…..to Japan. Every week huge tankers carry oil and gas from the oi-fields of Brunei to Japan.

The head of the state in Brunei is Sultan Haji Hassanal Bolkiah. He is the richest man in the world. He has two wives and …….(49)…. lives in their own beautiful palace. The Sultan has more than 200 cars and he also has …….(50)…….. of horses.

  1. A. is B. has C.  are                  D have
  2. A. a B. an C.  the                            D.no article

48.A. exports       B. buys                 C.  imports                    D. produces

49.A.each             B. every                C. either               D. neither

50.A.hundreds     B. hundred           C. a hundred        D. one hundred

 

 

 

The end

 

Answers:

  1. D 11.D 21.B                     31.B                     41.C
  2. C 12.A 22.D                     32.B                     42B
  3. D 13.A 23.B                     33.A                     43.B
  4. D 14.D 24.A                     34.B                     44.A
  5. C 15.A 25.C                     35.A                     45.A
  6. D 16.D 26.B                     36.B                     46.A
  7. B 17.B 27.A                     37.D                     47.D
  8. A 18.A 28.A                     38.D                     48.A
  9. A 19.C 29.B                     39.C                     49.A

10.D                     20.A                     30.D                     40.C                     50.A

 

ĐỀ ÔN LUYỆN THI TỐT NGHIỆP THPT

ĐỀ SỐ 15                                     MÔN TIẾNG ANH 12

Thời gian làm bài 60 phút

 

Chọn phương án  đúng A, B, C hoặc D để hoàn thành mỗi câu sau:

  1. How do you do? I am Peter. – ………… .
  2. I am eighteen. B. How do you do? I am John.               C. How are you?                                                         D. I am fine, thank you.
  3. This is the shortest way to the city center;…………………it is not the only way.
  4. but B. so   C. however              D.therefore
  5. Her idea about ………………special class for ……….. disabled at first met with opposition from their parents.
  6. a/a                     B. a/ these               C. a/ the                   D. the/ ü
  7. If he……………harder, I will pass the final exams.
  8. study B. studied                C. is studying          D. studies
  9. If we had gone by bike, we ……………….. carsick.
  10. get B. will not get         C. would not have got         D. would get
  11. The UK is divided ………………four parts: England, Scotland,Wales and Northern Ireland.
  12. among B. between              C. for                        D. into
  13. That is my friend………………comes from Japan.
  14. whom B. where                  C. which                   D. who
  15. The next meeting ……………….in May.
  16. will hold B. will be held    C. will be holding     D. will have held
  17. I think …………… likes the film . It’s so boring.
  18. everyone B. anyone                  C. someone                     D.no one
  19. You are old enough to take…………..for what you have done.
  20. responsible       B.responsibility         C. responsibly           D.irresponsible
  21. My father………….. 40 cigarettes a day but he gave up smoking for 2 years ago.

A.used to smoke                                             B. is used to smoking

  1. smoked                                             D. gets used to smoke
  2. Nam ……………smoking two years ago.
  3. stops B. has stopped        C. stopped             D. is stopping
  4. It is raining outside, and Tom brought his umbrella with him ……….. he wouldn’t  get wet.
  5. in order to     B. so as to                 C. so that                D. in order
  6. They ……………. in our country since January, 1st 2002.
  7. are                    B. have been             C.  were                  D.  had been
  8. A new hospital ………………. in the area lately
  9. has been built B. have been built    C. has built              D. have built
  10. Some sand dunes may be over 200 meters ……………height.
  11. at                     B. on                       C. in                        D. from
  12. Both men and women are good………..building houses.
  13. on B. at                           C.of                            D.in
  14. You should…………more attention to what your teacher explains.
  15. make B. pay                        C.set                            D.get
  16. Lan: I work for a big company.

→Lan said she…………for a big company.

  1. had work B.work                       C.worked                     D.is working
  2. Please stop……………….. . I’m trying to finish my homework.
  3. to talk B. talked                 C. talking                  D. talk
  4. I always feel ……………….. whenever I am away from home.
  5. lovesick B. homesick            C. carsick                  D. seasick
  6. What ………………… at ten o’clock this morning?
  7. were you doing B. you were doing C.  did you do            D. you did
  8. Nam sang very……………..at my birthday party last night.
  9. beautifully B.beautify               C. beauty                    D. beautiful
  10. I gave up the job, …………………..the attractive salary.
  11. because of      B. although              C. because                 D. despite
  12. Tom, “ How did you get there?” John: “………………”
  13. Is it far from here?    B. I came here last night.

C.The train is so crowded.                   D. I came here by train.

 

Chọn phương  án A, B, C hoặc D ứng với câu có nghĩa gần nhất.

  1. He started working as a teacher five years ago.
  2. He has been working as a teacher for five years.
  3. He has worked as a teacher since five years. C. He is working as a teacher since five years.                                                                  D. He had been working as a teacher for five years
  4. My neighbour couldn’t return home because he lost all of his money.
  5. My neighbour couldn’t return home because of lost all of his money.
  6. My neighbour couldn’t return home because losing all of his money.
  7. My neighbour couldn’t return home because of he lost all of his money.
  8. My neighbour couldn’t return home because of losing all of his money.

Chọn phương án  A, B, C hoặc D ứng với từ/ cụm từ có gạch chân cần phải sửa trong các câu sau.

  1. When we arrived at the station, the train has already left.

A                      B                    C                    D   

  1. They speak English well because they practise speak it every day

A                B                   C    D

  1. I enjoy my life here. I have much friends and we meet quite often.

A                   B                  C                                          D

  1. If I were you, I would have forgotten about buying a new car.

A                            B                               C                  D

  1. Lan has lived in Ho Chi Minh City for 1999.

A            B                       C    D

Chọn phương  án A, B, C hoặc D ứng với câu đúng nhất được tạo ra từ các từ cho trước.

  1. What / you / use / Internet/ for?
  2. What do you use the Internet for?
  • What do you use Internet for?
  • What do you do the Internet for?
  1. What do you use the Internet
  2. We / go / zoo / if / it / be / nice / Sunday.
  3. We go to the zoo if it is nice on Sunday.
  • We will go to zoo if it is nice on Sunday.
  • We will go to the zoo if it is nice on Sunday.
  1. We will go to the zoo if it is nice
  2. She / ask her sister / lend / her / some / money.
  3. She asked her sister lend her some money.
  4. She asked her sister to lend her some money.
  • She asked her sister lending her some money.
  1. She asked her sister to lend to her some money.

Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng A, B, C hoặc D cho mỗi câu sau:

One of the most urgent environmental problems in the world today is the shortage of clean water. Having clean drinking water is a basic human right. But acid rain, industrial pollution and garbage have made many sources of water undrinkable. Lakes, reservoirs and even entire seas have become vast pools of poison. Lake Baikal in Russia is one of the largest lakes in the world. It contains a rich variety of animals and plants, including 1300 rare species that do not exist anywhere else in the world. But they’re being destroyed by massive volumes of industrial effluent which pour into the lake every day. Even where law existed, the government didn’t have the power to enforce them. Most industries simply ignore the regulations. The Mediterranean Sea occupies 1% of the world’s water surface. But it’s the dumping ground for 50% of all marine pollution. Almost 16 countries regularly throw industrial wastes a few miles off shore.

Water is free to everyone. A few years ago, people thought that the supply of clean water in the world was limitless. Today, many water supplies have been ruined be pollution and sewage. Clean water is now scarce, and we’re at last beginning to respect this precious source. We should do something now !

  1. According to the writer, one environmental problem in the world today is ………………
  2. acid rain          B. industrial pollution
  3. safe water shortage           D. population explosion
  4. Many sources of the water are not drinkable because of …………………..
  5. acid rain           B. industrial pollution
  6. garbage           D. all are correct
  7. What’s a serious problem of Lake Baikal in Russia ?
  8. It contains a rich variety of animals and plants.
  9. It’s polluted by massive volumes of industrial wastes discharged into it.
  10. It has 1300 rare species that do not exist anywhere else in the world.
  11. The government didn’t have the power to enforce laws and regulations.
  12. How many countries throw industrial wastes into the Mediterranean Sea regularly?
  13. nearly 16           B. exactly 16        C. exactly 15                  D. less than 15
  14. What’s the message to the readers ?
  15. We should take action to protect our water resources.
  16. We should take all water resources into account.
  17. We should limit the use of water resources.
  18. We should encourage people to use safe water.

 

Chọn phương án  A, B, C hoặc D ứng với từ/ cụm từ có gạch chân có cách phát âm khác với ba từ còn lại trong mỗi câu sau:

  1. A. career B. companion         C. pharmacist         D. human
  2. A. surprise B. promise              C. device                 D. realize
  3. A. books B. dogs                    C. cats                     D. maps

Chọn phương án  A, B, C hoặc D ứng với từ có trọng âm chính nhấn vào âm tiết có vị trí khác với ba từ còn lại trong mỗi câu sau:

  1. A. sailor B. cancer                 C. surgeon               D. communicate
  2. A.satisfaction B. inheritance          C. operation            D. apprehension

Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng A, B, C hoặc D cho mỗi ô trống.

 Nowadays people are more aware that wildlife all over the world is….. (46) ….. . danger. Many  species of animals are threatened, and could easily become extinct if we do not make an effort to  ….. (47) ….. them. They are many reasons for this. In some cases, animal are ….. (48) ….. for their fur or for other valuable parts of their bodies. Some birds such as parrots, are caught alike , and sold as pets. For many animals and birds, the problem is that their habitat- the place where they live-is disappearing. More land is used for farms, for houses or industry . Farmers use powerful chemicals to help  them to grow better ….. (49) ….. , but these chemicals pollute the environment and ….. (50) ….. wildlife.

  1. A. at B. in                        C. for                       D. on
  2. A. safe B. protect                C. harm                   D. serve
  3. A. protected B. extinct                C. called                  D. hunted
  4. A. crops B. fields                   C. products             D. herbs
  5. A. wrong B. spoil                   C. wound                D. harm

 

————–The End————–

 

 

 

ĐÁP ÁN

 

1-     B

2-     C

3-     C

4-     D

5-     C

6-     D

7-     D

8-     B

9-     D

10-   B

 

11-   A

12-   C

13-   C

14-   B

15-   A

16-   C

17-   B

18-   B

19-   C

20-   C

 

21-   B

22-   A

23-   A

24-   D

25-   D

26-   A

27-   D

28-   D

29-   C

30-   C

 

31-   B

32-   D

33-   A

34-   C

35-   B

36-   C

37-   D

38-   B

39-   A

40-   A

 

41-   C

42-   B

43-   B

44-   D

45-   B

46-   B

47-   B

48-   D

49-   A

50-   D

 

 

 

ĐỀ ÔN LUYỆN THI TỐT NGHIỆP THPT

ĐỀ SỐ 16                                     MÔN TIẾNG ANH 12

Thời gian làm bài 60 phút

 

QUESTIONS 1-3: Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

  1. A. lively B. life C. like                            D. live
  2. A. slow B. show C. cow                  D. blow
  3. A. miles B. attends C. drifts                D. glows

QUESTIONS 4-5: Choose the word whose main stress is placed differently from the others.

  1. A. intimacy B. photographer C. philosophy                D. experience

5.A. certificate               B. celebrity                    C. alternative                 D. argument

QUESTIONS 6- 30: Choose one best option to complete each sentence.

  1. Wild animals are ……………almost everywhere.
  2. serious threatened B. serious threaten C. seriously threaten      D.seriously threatened
  3. In the past the …………of Olympic Games winner was just a palm branch or an olive crown.
  4. honor B. trophy C. effort                D. victory
  5. The firework went ………..and lightened the sky with colors.
  6. off B. out C. on                              D. away
  7. What time did you …………at your office yesterday?
  8. come B. arrive C. reach                D. leave
  9. He …………having stolen the watch from the shop.
  10. refused B. accept C. denied              D. disapproved
  11. …………..some events were cancelled, thousands of people attended the festival
  12. Even if B. Even though C. when                D. as
  13. She will help you …………..she has some freetime.
  14. how B. what C. when                D. where
  15. You can rely on my sister in any circumstances . She is really …………………
  16. praiseworthy B. dependent C. reliant              D. trustworthy
  17. I expect …………a postcard from my father in England today.
  18. to be receiving B. to receive C. being received D. receiving
  19. Maria ………off the light when the doorbell rang.
  20. had just turned B. just turned C. was just turning        D. would turn
  21. It was cold outside . So she …………her coat and went out .
  22. turned on B. put on C. switched on     D. put off
  23. By the time he ……..for Paris, the contract will have completed .
  24. has left B. will leave C. leaves               D. left.
  25. “ …………………….” “ Thanks , I will write to you when I come to London”
  26. have a go B. better luck next time ! C. God bless you !         D. Have a nice trip
  27. “ Good luck in exams!” “ ……………..!”
  28. I hope so B. you mention it C. Never mind      D. you too
  29. The letter …………grandma was kept carefully in a box.
  30. you wrote B. which you wrote to C. to whom wrote          D. which wrote
  31. What a pity you didn’t go to the party . If you ……….., it ………….more fun
  32. came / would be B. had come / would be
  33. came / would have been D. had come / would have been
  34. Bring your jacket with you . It ………..get cold in the evening.
  35. can B. may C. must                D. would
  36. …………….is Maria’s future husband like ? He is generous and elegant
  37. How B. Which appearance C. What                D. Whose
  38. Nobody is ready to go , ………………?
  39. are they B. isn’t he C. is he                 D. aren’t they
  40. I like Jim , who is very good at ……………judgments.
  41. doing B. giving C. getting              D. making
  42. Have a nice holiday. Take ………….of yourseflf.
  43. care B. carefulness C. careless            D. carefully
  44. “ Why don’t we go out for a walk?” “ ……………….”
  45. Why not B. yes , please C. Ok, let’s                    D. Never mind
  46. Do you think there is still racial ……….in the world nowadays?
  47. discriminate B. discriminating C. discrimination D. discriminative
  48. A very nice painting is hung …………the wall in our classroom.
  49. on B. at                               C. above               D. over
  50. At this time yesterday, what ………………., Mr. Wilkins?
  51. were you doing B. did you do C. had you done   D. had neeb doing

QUESTIONS 31 – 35: Read the following passage carefully and then choose the best option to fit each space.

Clothing habits are a matter of ………….( 31) preference in te United States. Most people are free to wear ……………( 32) they feel comfortable . Business people in large urban areas are ……….( 33) to wear suits or dresses, while clothing in rural areas is less formal. Most Americans tend to dress casually when not in formal or business situations .

When eating, most Americans ……….(34) a fork in the hand with which they write. Americans eat away from home often , and usually they ………….( 35) for their own meals when dinning with friends.

  1. A. persons B. person C. personal                    D. personably
  2. A. whereever B. whichever C. whenever                   D. whatever
  3. A. unlikely B. likely C. alike                 D. like
  4. A. take B. bring C. carry                D. hold
  5. A. get B. order C. pay                            D. buy

QUESTIONS 36-40: Read the following passage carefully and choose the correct answer by circling its corresponding letter A,B,C or D.

          At the age of 40 , Tom Bloch was the head of H& R Block, a huge company that helps people preare their tax forms. He was very successful . Although Bloch earned a lotof money, he wasn’t very happy . He spent to much time at work and didn’t have enough time to spend with his family. Suddenly, he left H& R Block and became a teacher in a poor neighbourhood. “ I wanted to ……..help people who didn’t have the opportunities I had,” Bloch explained.

Learning to control te students was hard at first . But the wards- helping children and hearing students say he’s their favourite teacher – rae great. And Bloch is able to spend more time with his family.

  1. Tom Bloch’s company operated in …………….
  2. building blocks B. collecting taxes
  3. helping people with tax forms D. helping people in a poor neighborhood
  4. He wasn’t very happy because he ……………….
  5. diidn’t earn much money B. wasn’t very successful
  6. earned a lot of money but he didn’t have time to spend it
  7. spent a lotof time for work not for his family
  8. Tom Bloch suddenly left his company to ……………
  9. retire B. find another opportunity
  10. become a teacher D. the head of a school
  11. He would like to ………..students of the poor neighborhood to have the opportunities as he had.
  12. explain B. help C. talk                            D. wish
  13. Tom Bloch is very happy now because he ……………..
  14. is a successful businessman B. earns more money than before
  15. spends more money for his family D. is a favourite teacher and spends more time with his family

QUESTIONS 41 – 45: Choose one option A, B, C or D corresponding to the sentence which has the same meaning as the original one.

  1. People believe that there is an other world after Death .
  2. That there is an other world after Death is believed by people
  3. It was believed that there is an other world after Death
  4. It is believed that there is an other world after Death
  5. There is believed to have an other world after Death
  6. “ How much did you drink at the party last night” they asked him
  7. They asked hm how much did he drink at the party last night
  8. They asked him how much I drank at the party the night before.
  9. They asked him how much I had drunk at the party the night before.
  10. They asked him how much he had drunk at the party the night before.
  11. I am always busy but I manage to spend half an hour playing with my son everyday.
  12. Although I am always busy but I manage to spend half an hour playing with my son everyday.
  13. Although I am always busy I manage to spend half an hour playing with my son everyday
  14. However I am always busy I manage to spend half an hour playing with my son everyday
  15. I am always busy , therefore I manage to spend half an hour playing with my son everyday
  16. He tries to practise English everyday so he can speak English more fluently now.
  17. The more he practises English , the more he can speak English .
  18. The more he practises English , the more fluently he can speak it .
  19. The more he tries to practise English , the most fluently he can speak it .
  20. He tries to practise English everyday , but he find it difficult to speak English fluently.
  21. I am very excited about seeing you next week.
  22. I am looking forward to seeing you next week.
  23. I am happy about seeing you next week.
  24. I am waiting to seeing you next week with excitement .
  25. You are excited about seeing next week.

QUESTIONS 46 – 50: In these sentences, each one has four underlined words or phrases marked A, B, C, and D. Choose the one word or phrase which must be changed in order for the sentence to be correct. 

  1. Peter couldn’t stay on the horse’s back and neither Bob could .

A               B           C                               D

  1. I feel safely to tell him my secrets .

A  B      C                 D

  1. No matter what different , various music types have one thing in common : touching the hearts of the listeners. A B                                                         C                 D
  2. The more careful you drive , the fewer accidents you will have .

A                                      B            C                      D

  1. Having punished twice this week , Kate feels ashamed of her bad behaviour.

A                               B                                      C                             D

The end

ĐỀ ÔN LUYỆN THI TỐT NGHIỆP THPT

ĐỀ SỐ 17                                     MÔN TIẾNG ANH 12

Thời gian làm bài 60 phút

 

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others in each line .

  1. A. established B. worked C. stretched             D. invented
  2. A. helps B. provides C. documents          D. laughs
  3. A. match B. chair C. character             D. church

 

Choose the word that has stress pattern different from that of the other words.

  1. A. colony B. rhinoceros C. wildlife                D.leopard
  2. A. competition B. discovery C. domestic             D. reserve

 

Choose the best answer to complete each sentence.

6.Since I came here, I…………a lot of acquaintances

  1. have had B.had                      C. have                    D.am having
  2. “Thank you very much for a lovely party”. –“………………….”
  3. Have a good day B. You are welcome   C. Thanks   D. Cheers
  4. We are going to ….. .
  5. have our house to be decorated B. have our house be decorated
  6. get our house being redecorated D. have our house redecorated

9.Mary always takes great care………….her children.

A.for                       B.of                         C.to                         D.with

  1. He finds it ….. to read detective books.
  2. fascinates B. fascinated           C. fascinate             D. fascinating
  3. By far, the most important Vietnamese ….. is Tet ( The Lunar New Year ).
  4. vacation B. holiday               C. ceremony            D. anniversary
  5. “That’s a very nice dress you’re wearing”. – “….. .”
  6. That’s nice B. I’m glad you like it C. That’s all right    D. I like it
  7. Jack, ….. I played tennis yesterday, was much fitter than me.
  8. who B. whom                 C. with whom         D. with who 14.Children receive its early………….. at home so parents should buy some    ……….. magazines to put them in the bookcase.

A.educational/ educate                           B. educational/ education

  1. education/ educational D. education/ educated

15.If I had enough money, I……………..a good dictionary.

A.will buy              B.will have bought  C.would buy           D. would have bought

  1. “How long are you going to stay?”. Susan asked George ………………………..
  2. how long was he going to stay. B.  that how long he has gone to stay.    C.  how long you were going to stay.                          D.  how long he was going to stay.
  3. The ….. he was, the more cigarettes he smoked.
  4. worried B. more worried      C. less worried        D. most worried
  1. He performed very well in the interview;………….., he didn’t get the job.
  2. since b. but                      C. therefore             D.however
  3. You will spend at least one year working abroad ….. you can find out how things operate overseas.
  4. as long as B. because               C. so as to               D. so that
  5. Will you…………me to post this letter tomorrow.
  6. remember B. suggest               C. remind                D. mind
  7. “What are you going to do this weekend?” – ….. .
  8. It’s a good idea B. We plan to visit my grandparents
  9. I’m very tired D. I don’t like going out
  10. Many goods…………….in China are now not very saleable in Viet Nam.
  11. manufacturing B.manufacture        C. to manufacture   D. manufactured
  12. Mark wasn’t there last night.- ……………………….
  13. I wasn’t either B.So was I              C. I wasn’t too        D.Neither I was
  14. Let’s go to the cinema,……………..
  15. will we B. should we           C. would we            D. shall we
  16. “What kind of work would you like?”-…………………….
  17. Is there a good chance of promotion?                              B. I’m good at computing
  18. Any time after next week D. Anything to do with computers
  19. We should ….. every chance we have to speak English.
  20. make use of B. make a use of     C. make uses of       D. make the use of
  21. At this moment, the team ….. the game among themselves.
  22. has been discussing B. have discussing C. are discussing D. is discussing
  23. The government ______ the earthquake victims with food, clothes and medicine.
  24. gave B. provided             C. offered                D. carried
  25. Do you think a close friend should share joy and sadness ….. you?
  26. with B. on                       C. at                        D. between

30………………………..,he wouldn’t have missed the train

  1. If he listened to me B. Unless he listened to me

C.If he had listened to me                      D.If he didn’t listen

 

Read the passage and choose the best answer for each blank.

BOOKS

Nearly all the discoveries that have been made through the ages can (31)…….in books. The invention of the book is one of humankind’s(32)………achievements, the importance of which can not be overestimated.Books are very adaptable, providing us with both entertainment and information. The production of books began in Ancient(33)……….,though not in the form that is accessible to us today. The books read by the Romans, however, have some similarities to the ones we read now. Until the middle of the 15th century, in Europe, all books were written by hand. They were ofen(34) …………illustrated and always rare and expensive. With printing came the possibility of cheap, large-scale publication and distribution of books making (35)……….more widespread and recognizable.

31.A.find                       B.founded            C. be found          D. found

32.A. greatest                B.greater              C. great                D.greatly

33.A.China                    B. Egypt               C. England           D.America

34.A.beauty                             B. beautify           C.beautiful           D. beautifully

35.A.knowledge             B. know               C. known             D.knowledgeable

 

Choose the correct sentence which has the same meaning as the given one.

  1. People believe that 13 is an unlucky number.
  2. It was believed that 13 is an unlucky number.
  3. That 13 is an unlucky number is believed.
  4. 13 is believed an unlucky number.
  5. It is believed that 13 is an unlucky number.
  6. The last time I played football was in 1991

A.I haven’t played football in 1991      B. I haven’t played football since 1991

C.I didn’t play football in 1991             D.I last played football since 1991

38.Shall we go for a walk?

  1. What about go for a walk? B. What about going for  walk?
  2. What about going a walk?                D. What about going for a walk?

39.He drives more carelessly than he used to.

  1. He doesn’t drive as carefully as he used to.
  2. He doesn’t drive carefully than he used to.
  3. He doesn’t drive as carefully than he used to.
  4. He doesn’t drive as carefully as he does.

40.We didn’t recognize him until he came into the light.

A.It was not until we recognized him that he came into the light.

B.It was not until  he came into the light  that we recognized him.

C.It was not until we didn’t recognize him that he came into the light.

A.It was not until he came into the light that we didn’t recognize him  .

 

Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting.

41.The room is such dirty that it needs cleaning immediately.

A                         B         C                D

42.My father, that has a special craze for cars, has just bought another sports car.

A                            B                           C                              D

  1. A lot of articles about the environment have written by my classmates.

A                B                C                       D

  1. Unless you don’t give up eating so much meat, you will continue to put on weight.

A               B                                     C                       D

44.You have to study hard to keep pace in your classmates

                    A                 B                  C                      D

 

Read the following passage and choose  the best answer for each question.

The problem of the use of our natural resources may be divided into four parts. These deal with trees, soil, water and minerals. In a sense, the first three are closely related, for water is a great destroyer of soil, and trees are its great protectors. Trees need both soil and water to grow. And water, to be of any real use, needs to be kept by soil and trees. Minerals are apart. They exist where they are because of the changing physical nature of the earth. Man has no control over the creation of the minerals, and once a particular supply has been used up, it is gone forever.

Conservation programmes have been instituted by most governments to prevent these four essentials from reckless waste and to start the long process of repairing earlier damage to forests, soil and water supply.

  1. The problem of the use of our natural resources may be divided into ….. .
  2. two parts B. three parts C. four parts                            D. five parts
  3. The relations between trees, soil and water ….. .
  4. Water is a great destroyer of soil and trees are its great protectors
  5. Trees need both soil and water to grow, and water needs to be kept by soil and trees
  6. A & B are incorrect
  7. A & B are correct
  8. Minerals exist where they are ….. .
  9. because of the changing physical nature of the earth
  10. because they are also need to be kept by soil
  11. because they are great protectors
  12. All are correct
  13. When minerals are used up, ….. .
  14. they can be restored B. they are gone forever
  15. they can be found soon D. they can be supplied again
  16. To prevent these four essentials from reckless waste, ….. .
  17. man has to have control over the creation of the minerals
  18. most governments have instituted conservation programmes
  19. man mustn’t cut trees
  20. man mustn’t destroy minerals

The end

Hướng dẫn chấm

Số câu trắc nghiệm: 50 câu

Mỗi câu: 0,25 điểm

 

1.    D 2.    D 3.    C 4.    B 5.    A
6.    A 7.    B 8.    D 9.    B 10.          D
11.          B 12.          B 13.          C 14.          C 15.          C
16.          D 17.          B 18.          D 19.          D 20.          C
21.          B 22.          D 23.          A 24.          D 25.          D
26.          A 27.          C 28.          B 29.          A 30.          C
31.          C 32.          A 33.          B 34.          D 35.          A
36.          D 37.          B 38.          D 39.          A 40.          B
41.          A 42.          A 43.          D 44.          A 45.          C
46.          C 47.          D 48.          A 49.          B 50.          B

ĐỀ ÔN LUYỆN THI TỐT NGHIỆP THPT

ĐỀ SỐ 18                                     MÔN TIẾNG ANH 12

Thời gian làm bài 60 phút

 

 

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

  1. wondered B. cleaned             C. replied             D. laughed
  2. scheme B. school              C. charity             D. chorus
  3. another B. together           C. tomorrow                  D. petrol

Choose the word whose main stress is placed differently from the others.

  1. opponent B. penalize           C. habitat              D. synchronized
  2. category B. secondary        C. solidarity                   D. subsidy

Choose the best option to complete each of the following sentences.

  1. Science still ___________ a cure for cancer.
  2. doesn’t find B. hasn’t found C. haven’t found  D. aren’t finding
  3. While he ___________ a route to the Indies, Columbus discovered America.
  4. searched B. was discovering
  5. had searched for D. was searching for
  6. Einstein, ___________ changed our way of seeing the universe, did not learn to read until he was ten.
  7. which theories B. whose theories C. that his theories D. who theories
  8. It was a kind of accident for ___________ nobody was really to blame.
  9. whom B. that C. which               D. who
  10. Jane: “I passed the driving test yesterday” Helen: “__________”
  11. What a pity! B. Congratulations! C. I am sorry D. You’re welcome
  12. The windows ___________ yesterday.
  13. were cleaned B. was cleaned C. cleaned             D. had cleaned
  14. ___________ a city map, we wouldn’t have got lost.
  15. If we brought B. Had we brought
  16. If we hadn’t brought D. Hadn’t we brought
  17. ___________ we had planned everything carefully, a lot of things went wrong.
  18. Although B. Despite C. Because           D. Because of
  19. Liming wanted___________ to the meeting 30 minutes early yesterday.
  20. we go B. us going
  21. us go D. us to go
  22. “I am sorry I didn’t phone you earlier,” Tom said to Lan. →Tom ___________ her earlier.
  23. apologized to Lan for phoning B. thanked to Lan for not phoning
  24. apologized to Lan for not phoning D. thanked Lan for phoning
  25. Advertisers often say that their products are the best. The real quality, ___________, is not as good as it is advertised.
  26. however B. but C. so                     D. therefore
  27. Nam: “What is your hobby, Thanh?” Thanh: “__________”
  28. What a pity! B. I like collecting stamps.
  29. No, I don’t D. Thank you
  30. You ___________ wash those potatoes. They’ve already been washed.
  31. must B. mustn’t C. should              D. needn’t
  32. ___________ is the total value of goods and services produced by a country in one year.
  33. DGP B. PGD C. GDP                D. GPD
  34. You’re always asking me ___________ money. Ask somebody else for a change.
  35. for B. with C. on                    D. at
  36. I’ve been ___________ to the party but unfortunately I can’t go.
  37. listened B. invited C. explained                   D. written
  38. The more electricity you use, ___________ your bill will be.
  39. the highest B. the more high C. higher              D. the higher
  40. This photograph was taken in Scotland, __________ ?
  41. was he B. wasn’t he C. wasn’t it          D. was it
  42. George doesn’t smoke and he doesn’t drink. → George ___________
  43. both smokes and drinks B. either smokes or drinks
  44. neither smokes and drinks D. neither smokes nor drinks
  45. Peter: “Your English is better than many Americans, Hanh. I really enjoy your public speaking” Hanh: “__________”
  46. You must be kidding! B. Congratulations!
  47. I am sorry to hear that D.Thanks, Peter.
  48. __________ is the natural environment in which a plant or animal lives.
  49. Extinction B. Habitat C. Biodiversity     D. Conservation
  50. The  __________ curriculum is usually set by the government.
  51. national B. nation C. nationally        D. nationality
  52. Is that __________ present Bill gave you for __________ Christmas?
  53. a/the B. the/the C. the/Φ                D. the/a
  54. Mary: “Your new hairstyle is quite attractive!” Sheila: “__________. I think it makes me look 10 years older.”
  55. Yes, I am proud of myself B. Say it again. I like to hear your words
  56. Thank you very much D. You’ve got to be kidding
  57. Colin: “ May I speak to Mr. Black, please?” Helen: “__________”
  58. Hold on, please! B. Goodbye
  59. I think so D. I’d like too

Choose the one word or phrase that must be changed in order for the sentence to be correct.

31.The vacation to Europe will plan carefully before the scheduled departure date.

  1. departure date. B. will plan C.  carefully                   D. to
  2. When he receives the money from the insurance company two days ago, he had already rebuilt the house.
  3. from B. had already rebuilt
  4. insurance company D. receives
  5. I told John that he had to study his lesson carefully even if he wants to pass the examination.
  6. wants B. study C. told                  D. even if
  7. The Americans are much more concerned than the Indians and the Chinese with physical attractive when choosing a wife or a husband.
  8. choosing B. are C. with                 D. attractive
  9. Those novels, which were written by a well-known writer, are worth to read.
  10. to read B. by C. those                D. well-known

Choose the sentence that has the same meaning as the original one.

  1. I started working here in 1998.
  2. I have started working here in 1998. B. I started working here in 1998.
  3. I haven’t started working here since 1998.D. I have worked here since 1998.
  4. John said,” I don’t have much time to enjoy myself.”
  5. John said that he doesn’t have much time to enjoy himself.
  6. John told that he didn’t have much time to enjoy himself.
  7. John said that he didn’t have much time to enjoy himself.
  8. John said that he didn’t have much time to enjoy myself.
  9. Vietnam exports a lot of rice. It’s grown mainly in the south of the country.
  10. Vietnam exports a lot of rice which is growing mainly in the south of the country.
  11. Vietnam exports a lot of rice grown mainly in the south of the country.
  12. Vietnam exports a lot of rice which grows mainly in the south of the country.
  13. Vietnam exports a lot of rice growing mainly in the south of the country

 Choose the correct option from the cues below to make sentences.

  1. Our plan/ might/ cancel/ due/ lack of funds.
  2. Our plan might be canceled due to lack of funds.
  3. Our plan might canceled due to lack of funds.
  4. Our plan might cancel due to lack of funds.
  5. Our plan might be cancel due to lack of funds.
  6. Ho Chi Minh City/ exciting/ much more/ I thought.
  7. Ho Chi Minh City is as much more exciting as I thought.
  8. Ho Chi Minh City is much more exciting as I thought.
  9. Ho Chi Minh City is much more exciting than I thought.
  10. Ho Chi Minh City is as much more exciting than I thought.

Read the passage carefully and then choose the best answers:

Women in Britain are  better off today than they used to be. At the beginning of the 19th century, women seem to have almost no rights at all. They could not vote, or even sign a contract. Their marriages were arranged by their parents. They were once kept at home and if they were allowed to work, they were never given responsible jobs. It is strange to think that, as far as we know, most women were happy with that situation.

Today the position is quite different. Women now can vote and choose their own husbands. In 1970, a law was passed to give them an equal share of property in the case of divorce, and in the same year the Equal Pay Act gave them the right to get equal payment with men for work of equal value.

Despite these changes, there is no doubt that there are still great differences in status between men and women. Many employers seem to ignore the Equal Pay Act. It is also more difficult for a woman to get promotion than a man does.

There is sex distinction in England although it has not been so serious as it was. More and more women go out to work, earn more money, get high positions in the society, and live independently. However , there are two great problems to solve. The first problem is men’s attitude. They always think that women are lower in rank and are the weaker sex. We do not know exactly how long it will take them to change their mind. And the other problem which is much more difficult is women’s attitude. They should be ready to struggle to change their fate.

  1. At the beginning of the 19th century ,___________.
  2. British women were better off than today.
  3. Women seemed to have almost no rights at all.
  4. British women had the right to vote.
  5. British women had the right to choose their husbands.
  6. The Equal Pay Act was passed in ___________.
  7. 1960 B. 1962 C. 1970                D. 1971
  8. Which of these following sentences is NOT TRUE?
  9. All the employers in Britain obey the Equal Pay Act.
  10. In 1970, a law was passed to give British women the right to share property equally in the case of divorce.
  11. The Equal Pay Act gave British women the right to get equal payment with men for work of equal value.
  12. Women cannot get promotion as equal as men.
  13. What is men’s attitude?
  14. They consider women to be equal to them.
  15. They always look up women.
  16. They consider women the stronger sex.
  17. They consider women the weaker sex.
  18. What should women do to eliminate sex distinction?
  19. They should suffer with pleasure.
  20. They should struggle to change their fate.
  21. They should earn more money.
  22. All are correct

Fill in each numbered blank with ONE suitable word:

Nonverbal communication, or “body language”, is communication by facial expressions, head or eyes movements, hand signals, and body postures. It can be just as important to understand——-(46)—- words are. Misunderstandings- often amusing—–(47)——– sometimes serious- can arise between people from different cultures if they misinterpret nonverbal signals. For example, take the differences in meaning of a gesture—-(48)——- is very common in the United States: a circle made with the thumb and index finger. To an American, it means that everything—–(49)—– OK. To Japanese, it means that you are talking —(50)——- money. In France, it means that something is worthless. Meanwhile in Greece, it is an obscene gesture. Therefore, an American could unknowingly offend a Greek by using that particular hand signal.

  1. A. as B. than                 C. more                D. less
  2. A. although B. but                             C. unless              D. in order to
  3. A. who B. where               C. why                 D. that
  4. A. is B. are                             C. were                 D. was
  5. A. around B. about               C. among              D. ahead

______________________

ĐÁP ÁN:

  1. D 2. C 3. A   4. A   5.C    6. B   7. D   8. B   9. C   10. B

11.A  12.B  13.A  14.D  15.C  16.A  17.B  18.D  19.C  10.A

  1. B 22.D 23.C 24.D  25.D  26.B  27.A  28.C  29.D  30.A

31.B  32.D  33.A  34.D  35.A  36.D  37.C  38. B 39.A  40.C

41.B  42.C  43.A  44.D  45.B  46.A  47.B  48.D  49.A  50.B

ĐỀ ÔN LUYỆN THI TỐT NGHIỆP THPT

ĐỀ SỐ 19                                     MÔN TIẾNG ANH 12

Thời gian làm bài 60 phút

 

 

  1. Find the word that has its underlined part pronounced differently from the others.

 

  1. A. jumped B. traveled C. seemed             D. stared
  2. A. determine B. combine                    C. sunshine                    D. underline
  3. A. threaten B. pleasure C. heat                  D. head

 

  1. Find the word that has different stress from the other three in each question.

 

  1. A. annual B. announce                   C. formal              D. sculpture
  2. A. industry B. understand C. engineer           D. competition

III. Read the following passage and then choose the best answer to the questions:

 

People in cities all over the world shop in supermarkets. Who decides what you buy in the supermarket? Do you decide? Does the supermarket decide? When you enter the supermarket, you see shelves full of food. You walk in the aisles between the shelves. You push a shopping cart and put your food in it. You probably hear soft, slow music as you walk along the aisles. If you hear fast music, you walk quickly. The supermarket plays slow music. You walk slowly and have more time to buy things. Maybe you go to the meat department first. There is some meat on sale, and you want to find it. The manager of the supermarket knows where customers enter the meat department, away from where the customers enter. You have to walk by all the expensive meat before you find the cheaper meat. Maybe you will buy some of the expensive meat instead of meat on sale. Most of the food in supermarkets is very attractive. It all says “Buy me!” to the customers. The supermarket tells you what to buy.

  1. The author asks if you decide _____ in supermarkets.
  2. how to buy B. what to buy C. the things sold D. when things are sold
  3. In the supermarket, there _______.
  4. is a shopping cart B. places with food
  5. are full shopping carts D. are shelves with food
  6. What separates shelves in supermarkets?
  7. the space near the entrance B. the space between shelves
  8. the space at one side of the supermarket D. the space between the upper and lower shelves
  9. According to the passage, music can ______ customers.
  10. motivate B. have an effect on C. tell the mood of         D. make customers happy
  11. Which of the following is NOT true about supermarkets?
  12. They play soft and slow music B. They put cheaper meat near the entrance
  13. They want their customers to buy expensive meat
  14. Customers do not have to listen to fast music
  1. Choose the one word or phrase that must be changed in order for the sentence to be correct
  1. Having achieved highest score, our team was rewarded the first prize.

A                       B                                      C                D

  1. She is looking forward   to  go to France to visit her relatives there.

A             B             C                                     D

  1. The equipment in the office was badly in need of to be repaired.

A                                B        C                            D

  1. The purpose of volunteer work is to help poor people how improving their life.

A                           B      C                                       D

  1. We were advised not drinking   the water   in   the bottle.

A                      B               C        D

  1. V. Choose the best answer A, B,C,D:

16). John reminded me _____ his motorbike by 8 o’clock.

A). please return     B). not forget to return     C). remember to return        D). to return

17). You won’t pass the examination ____ you study more.

A). unless                B). as long as          C). if                        D). whether

18). _____ for a job for a long time before you got it?

A). Were you looking                             B). Have you looked

C). Have you been looking                     D). Had you looked

19). I’d love _____ to the party tomorrow, but it may be impossible.

A). to going             B). go                      C). going                 D). to go

20). He was often made ____ milk by his mother.

A). drink                 B). drinks                C). to drink             D). drunk

21). My bicycle ____ last night.

A). was stolen         B). stolen                C). was stealing       D). stole

22). I don’t like him. ____, I agree that he’s a good manager.

A). But                    B). However            C). So                      D). Therefore

23). He couldn’t give up smoking.

A). start                   B). give away          C). stop                   D). begin

24). We strongly recommend _______ your luggage when you travel.

A). to insure            B). you insuring      C). your insurance   D). you to insure

25). She was the first in her family ____ a college education.

A). get                     B). getting               C). to get                 D). gotten

26). ____ in 1636, Harvard is one of the most famous universities in the United States.

A). Founding           B). Founded            C). Being founded   D). It was founded

27). Jane appears ____ some weight. Has she been ill?.

A). having lost        B). having been lost                                C). to have lost       D). to have been lost

28). More and more people are taking part in the struggle ______illiteracy.

A). for                     B). against               C). with                   D). about

29). This is the man _____ helped me with my English.

A). who                   B).  whom               C). which                 D).  whose

30). He is keen _____ water sports.

A).  at                      B). on                      C). in                       D). of

31). Although she liked the dress very much, she decided ______ it

A). to buy                B). bought               C). not to buy          D). didn’t buy

32). At first I found it difficult ____ on the left hand side of the road.

A). to get used to drive                           B). to get used to driving

C). being used to drive                            D). in getting used to driving

33). The factory is said ______ in a fire two years ago.

A). being destroyed B). to have been destroyed C). to have destroyed         D). to destroy

34 ). He had a portrait _____ as a birthday present for his daughter.

A). painting             B). paint                  C). to be painted     D). painted

35). By the end of this year my father _____ in the company for 10 years.

A). will work           B). will have been working C). has been working         D). has worked

36). This is the most interesting film _____ I’ve ever seen.

A). who                   B). whom                C). which                 D).  that

37). The road ______ to my school is very smooth.

A). leads                  B). leading               C). to lead               D). lead

38). Would you mind if I_____ your bike a moment?

A). use                     B). used                   C). using                  D). uses

39). She was worried about _____.

A). being robbed     B). robbing              C). being rob           D). be robbing

40). Some parents didn’t approve ____ a lot of television.

A). in their children watching                 B). of their children watching

C). on their children watching                 D). at their children watching

  1. Choose the best sentence that has the same meaning as the original one.

 

41). “Don’t forget to feed the chicken twice a day,” he said.

A). He said don’t forget to feed the chicken twice a day

B). He told not to forget to feed the chicken twice a day

C). He reminded me to feed the chicken twice a day

D). He suggested me to feed the chicken twice a day

42). He is not old enough to do the volunteer work.

A). He is very young that he can’t do the volunteer work

B). He is too young to do the volunteer work

C). He can’t do the volunteer work because of his old age

D). His young prevents him from doing the volunteer work

VII. Choose the correct option by circling the corresponding letter A, B, C or D.

 

43). He/ be/ accuse /cheated/ his final exam / last week.

A). He was accused for having cheated in his final exam last week

B). He was accused of having cheat in his final exam last week

C). He was accused of having cheated in his final exam last week

D). He was accused for having cheated in his final exam last week

44). Last /she/ admitted /told /him / the secret.

A). Last, she admitted having told him the secret

B). At last, she admitted having told the secret by him

C). At last, she admitted him having told him the secret

D). At last, she admitted having told him the secret

45). when/ all / the/ preparations /be / completed, / she / feel /happy.

A). When all the preparations have been completed, she feels happy

B). When the preparations have all been completed, she feels happy

C). When all preparations have been completed, she feels the happy

D). When all the preparations have been completed, she feel happy

VIII. Read the following passage carefully and then choose the best option to fit each space.

 

The most famous diary in English was written by Samuel Pepys. It gives a detailed and interesting (46)____ of everyday life in England between 1660 and 1669. Pepys wrote about important news stories of the time, like diseases, an enemy navy (47) ______ up the river Thames, and the Great Fire of London.

He also wrote about himself, even about his faults – he often slept during church or (48) _____ at the pretty girls. He described his home life- a quarrel with his wife and how they became friends again, his worry about her illness. Pepys liked not only books, but also music, the theater, card (49) ______, and parties with good food and plenty of fun. Pepys was a busy man who had many important jobs. He was Member of Parliament and president of the Royal Society. He is also (50) _____ for his work for the British Navy.

  1. A. description B. letter                C. notice               D. report
  2. A. driving B. flying C. running            D. sailing
  3. A. looked B. prayed C. talked               D. said
  4. A. battles B. games C. matches           D. plays
  5. A. received B. remembered     C. reminded                   D. reported

Đáp án :

1A,2A,3C,4B,5A,6B,7D,8B,9C,10B,11B,12C,13D,14D,15B,16D,17A,18D,19D,20C.

21A,22B,23C,24D,25C,26B,27C,28B,29A,30B,31C,32B,33B,34D,35B,36D,37B,38B,39A,

40B.41C,42B,43C,44D,45A,46A,47D,48A,49B,50B.

 

 

 

 

 

 

ĐỀ ÔN LUYỆN THI TỐT NGHIỆP THPT

ĐỀ SỐ 20                                     MÔN TIẾNG ANH 12

                                                   Thời gian làm bài 60 phút

 

Make the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest.

Question 1: A. filled                B. missed             C. talked               D. watched

Question 2: A. chair                B. cheap               C. chemist            D. child

Question 3: A. easy                 B. head                 C. heavy               D. weather

Make the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word which  is stressed differently from that of the rest.

Question 4: A. popular           B. dangerous        C. volunteer                   D. applicant

Question 5: A. discuss             B. attract              C. suppose           D. visit

Make the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 6: When I came to the party, Sally and Tom _________ .

  1. were dancing B. are dancing C. have danced     D. have been dancing

Question7: He was _________the job.

  1. experienced enough to do B. enough experienced to do
  2. experienced enough doing D. experienced to do enough

Question 8: It is such an important matter_________I can’t decide anything about it myself.

  1. so B. because C. that                  D. if

Question 9: By the time you receive her letter, she __________the country.

  1. is going to leave B. is leaving C. will leave                   D. will have left

Question 10: _________should try to make good impression on interviewers

  1. Apply B. Applicants C. Applying                   D. Applied

Question 11: How nice to see you. – _________

  1. It’s so kind of you. B. So do I.
  2. Nice to see you, too D. Thanks.

Question12: With so much __________, I’m lucky  to be in work.

  1. employees B. employers C. employment              D. unemployment

Question 13: The 22nd SEA Game were well prepared and successfully__________although it was the first time Vietnam hosted.

  1. organization B. organize C. organized                   D. organizational

Question 14: The children have to __________to school after their summer holiday.

  1. go along B. go away C. go back            D. go by

Question 15: I cut myself_________I was shaving.

  1. while B. until C. during              D. by the time

Question16: Are you _________in soccer?

  1. interesting B. interested C. interests           D. interest

Question 17: I’m learning English_________I want to get a better job.

  1. or B. therefore C. because            D. but

Question18: In the past the earth was__________to be flat.

  1. created B. believed C. evolved            D. built

Question 19: What’s the name of the man_________car you borrowed?

  1. who B. which C. that                  D. whose

Question 20: My brother _________for a job since he graduated from college.

  1. is looking B. looked C. was looking     D. has been looking

Question 21: I’m not going out yet. I’m waiting__________the rain to stop.

  1. for B. at C. on                    D. with

Question 22: Our company wants to take in those who are__________for the job.

  1. available B. useful C. qualified           D. good

Question 23: It was raining,__________we cancelled the trip to the beach.

  1. although B. because            C. so           D. but

Question 24: Would you like to go out with me tonight? – Yes, ________. Where shall we meet?

  1. Of course B. I’d love to C. I like too          D. So do I

Question 25: The conical leaf hat is one of the typical features of the Vietnamese__________.

  1. education B. culture             C. society             D. language

Question 26: You speak excellent English. – _________

  1. But my English is poor. B. That’s none of your business.
  2. You don’t understand me. D. Thank you, but I’m just learning.

Question 27: Some species of rare animals are in _________of extinction.

  1. danger B. dangerous C. dangerously               D. endanger

Question 28: Shall we start now? – _________

  1. Yes, we are. B. Yes, let’s. C. Yes, please.     D. No, we don’t.

Question 29: Some high school students often take _________in helping the disadvantaged or handicapped children.

  1. care B. part                  C. note                 D. pity

Question 30: Would you mind closing the window for me? – _________. I’ll do it right now.

  1. Certainly B. Not at all C. Of course                   D. Yes, sure

Make the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word for  each of the blanks from 31 to 35 .

The reality of an interview is never as bad as your fears. For some reason people imagine the interviewer is going to jump on every tiny mistake they (31)__________ . In truth, the interviewer is as keen for the meeting to go well as you are. It is what makes his or her job (32)_________

The secret of a good interview is preparing for it. What you wear is always important as it creates the first impression. So (33)___________neatly, but comfortably. Make sure that you can deal with anything you are (34) _______________ . Prepare for questions that are certain to come up, for example: Why do you want to become a nurse? What is the most important (35) _______________ a good nurse should have? Apart from nursing, what other careers have you considered? What are your interests and hobbies?

Question 31:         A. perform          B. do                     C. make                D. have

Question 32: A. enjoyable       B. enjoyably                  C. enjoyment        D. enjoyed

Question 33: A. wear              B. dress                C. put on              D. have on

Question 34: A. suggested       B. questioned       C. inquired           D. asked

Question 35: A. quality           B. behavior          C. nature              D. point

Make the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 40.

“Where is the university?” is a question many visitors to Cambridge ask, but no one can give them a clear answer, for there is no wall to be found around the univerisity. The university is the city. You can find the classroom buildings, libraries, museums and offices of the university all over the city. And most of its members are the students and teachers or professors of the thirty-one colleges.

Cambridge was an already developing town long before the first students and teachers arrived 800 years ago. It grew up by the river Granta, as the Cam was once called. A bridge was built over the river as early as 875.

In the fourteenth and fifteenth centuries more and more land was used for college  buildings. The town grew much faster in the nineteenth century after the opening of the railway in 1845. Cambridge became a city in 1951 and now it has the population of over 100,000. Many young students want to study at Cambridge . Thousands of people from all over the world come to visit the university town. It has become a famous place all around the world.

Question 36: Most visitors come to Cambridge ________________.

  1. to find the classroom buildings B. to study in the colleges in Cambridge
  2. to see the university           D. to use the libraries of the universities

Question 37: The university began to appear  around in the ________________ century.

  1. 8th B. 9th                    C. 15th                            D. 13th

Question 38: People named Cambridge the “city of Cambridge “ because _______________.

  1. the river was very well-known B. there is a bridge over the Cam
  2. it was a developing town D. there is a river named Granta

Question 39: The town really began to develop  after _____________.

A.1845                           B. 875                            C. 1951                D. 800

Question 40:  From what we read we know that now Cambridge is _______________.

  1. a city without wall B. visited by international tourists
  2. a city of growing population           D. a city that may have a wall around it

Mark the letter A,  B,  C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction.

Question 41: The aim of this exercises is to practise using will for a future fact or prediction.

A                    B                           C                                D

Question 42: Marilyn Monroe, who was a famous actress, was died of drug overdose.

A             B                         C                      D

Question 43: What would happen if the temperature is warmer.

A                 B               C                  D

Question 44: The jacket with three differently colors belongs to Hai, my brother.

A                         B                          C

Question 45: I often spend some money each month, about $ 50, to buy books on economics.

A                                             B                                 C                D

Make the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 46: Although he is intelligent, he doesn’t do well at school.

  1. Although his intelligence, he doesn’t do well at school.
  2. Despite being intelligent, he doesn’t do well at school.
  3. In spite he is intelligent, he doesn’t do well at school.
  4. In spite of intelligent, he doesn’t do well at school.

Question 47: Jane can swim farther than I can.

  1. I can’t swim as far as Jane.
  2. Jane can’t swim as far as I can.
  3. I can’t swim as far as Jane.
  4. Jane can swim as far as I can.

Question 48: “Where does Mai live?” he asked.

  1. He asked me where Mai lives.
  2. He asked me where Mai lived.
  3. He asked me where does Mai live.
  4. He asked me where did Mai live.

Question 49: The coffee was too hot for me to drink.

  1. The coffee is so hot that I can’t drink it.
  2. The coffee is so hot that I can’t drink.
  3. The coffee was so hot that I couldn’t drink it.
  4. The coffee was so hot that I couldn’t drink.

Question 50: People are using computers in all kinds of work.

  1. Computers are being used in all kinds of work.
  2. All kinds of work are used by computers.
  3. Computers are used in all kinds of work.
  4. All kinds of work are being used by people.

ĐÁP ÁN

Question 1 : A. Filled

Question 2 :  C. Chemist

Question 3 : A. Easy

Question 4 : C. Volunteer

Question 5 : D. Visit

Question 6. A. were dancing

Question7:A. experienced enough to do

Question 8: C. that

Question 9: D. will have left

Question 10: B. Applicants

Question 11: C. Nice to see you, too

Question12: D. unemployment

Question 13: C. organized

Question 14: C. go back

Question 15: A. while

Question16: B. interested

Question 17: C. because

Question18: B. believed

Question 19: D. whose

Question 20: D. has been looking

Question 21: A. for

Question 22: C. qualified

Question 23: C. so

Question 24: B. I’d love to

Question 25: B. culture

Question 26: D. Thank you, but I’m just learning.

Question 27 : A. Danger

Question 28 : B. Yes, let’s.

Question 29: B. part

Question 30: B. Not at all

Question 31:         C. make

Question 32: A. enjoyable

Question 33: B. dress

Question 34: D. asked

Question 35: A. quality

Question 36: C. to see the university

Question 37: D. 13th

Question 38: B. there is a bridge over the Cam

Question 39: A.1845

Question 40:  B. visited by international tourists

Question 41: A. this exercises

Question 42: C. was died

Question 43: B. would

Question 44: C. differently

Question 45: C. to buy

Question 46: B.despite being intelligent, he doesn’t do well at school.

Question 47: C. I can’t swim as far as Jane.

Question 48: B. He asked me where Mai lived.

Question 49: C. The coffee was so hot that I couldn’t drink it.

Question 50: A. Computers are being used in all kinds of work.

—The end—

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here